Nové téma
Zdravim, mel bych jeden navrh na hezkou serii clanku - zaklady kresleni uml diagramu ve WinFormech (idealne v C#). Predstava: - zakladni platno (usercontrol) s background gridem (moznost prichytit k mrizce) - moznost pridavat objekty na platno (napr. pretazenim mysi) a moznost s objekty p...
Komponenty, WinForms, Grafika
anonym
Dobrý den, s VB.NET 2010 začínám a potřeboval bych poradit s připojením ke vzdálenému serveru MySQL. Používám tento connector: http://dev.mysql.com/downloads/connector/net/ Na localhostu mi vše funguje jak má, ale pokud se snažím připojit třeba k Forpsi.cz kde hostuji můj web (dbserver-d...
VB.NET, Databáze
Turista Tomáš
(Visual Basic 2010) Ahoj jakym zpusobem u objektu urcim jejich prekrývání u VB6 to byl zOrder ale v 2010 jsem nic takoveho nenasel. Díky :) Uprava: nasel jsem BringToFront() a SendToBack() ale nefunguje to. Problem: Do MDI jsem vložil panel a pak vygeneroval form ale ten form je vžd...
VB.NET
Ahoj, pořídil jsem si nový počítač s Windows 7 a nemohu navázat kontakt s webovým serverem localhost v InterDev 6.0. Nevím v čem je chyba. Nainstaloval jsem IIS 7 a následně stáhl a nainstaloval Server Extension 7.5 pro Windows 7. Pokud zadám http://localhost/ ve webovém prohlížeči, tak fun...
ASP.NET WebForms
Prosím poraďte... Mám RichTextBox1, v něm nějaký formátovaný text. Potřebuji překopírovat jeho obsah (včetně formátu) do záložky (Bookmarks) ve Wordu. Funguje to tak, že v aplikaci vb.net vyplním RichTextBox1, pak otevřu instanci Wordu a vyplním záložku daty. Jenže buď se mi zobrazí pouhý tex...
Dušan Sedláček
Zdravim, řeším tu teď jeden problém a to oheldně screenování, mám tento kód problém je v tom, že když to volám v nějakém itnervalu, tak se udělá první screen test_1.jpg, poté druhý test_2.jpg, ale ten druhý je totožný s tím prvním (i když na ploše něco změním, tak se to na screenu 2. neukže) a ...
VB.NET, WinForms
Dobrý den, mám ještě jednu otázečku. Na těchto stránkách jsem našel kód kalkulačky. Při dělení nulou píše kalkulačka jako výsledek nekonečno. Nevíte někdo jaká chyba je v tom kódu, popřípadě jak by se to dalo ošetřit ?
VB.NET, Algoritmy
Dobrý den, nevíte někdo, jak nastavit připojení k MSSQL serveru z VB6? Na WIN7 SP1 jede vše bez problémů, na čemkoliv nižšim mi při pokusu o připojení vypíše: r-t error 430: Class does not support Automation or d. n. s. expected interface. Připojuji se přes ADODB.Connection connection string j...
VB6/VBA
Ahoj, mam jednu otázku okolo matematických zápisů. Nevíte někdo jak ve visual studiu 2005,2010 zapsat klasický zlomek, mocninu nebo odmocninu??
Alexander Clarai
(Visual Basic 2010) Ahoj potřebuju poradit: Konvertuju z JSON do XML. XML stringem mi přijdou vlastnosti a informace o objektu (např.) <?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?> <root> <type>button</type> <text>My Button</tex...
Prosím o pomoc... podařilo se mi vygooglit jak udělat instanci Excelu nezávislou na nainstalované verzi Excel: funguje bez problémů. Otázka zní, jak podobným způsobem udělám instaci Wordu...? Googlím už 2 dny a prostě to nějak nevidím. Pomůže někdo s kódem? Zkouším: pak se vyplňují jedno...
VB2010 Ahoj potrebuju poradit - generuju objekty timto zpusobem: Potreboval bych pokud by to slo aby prvek pnl(i) - i byl jako STRING zkousel jsem to prenastavit ale VB2010 mi na to řve že to musí bít jako Integer? Neřešil jste toto již někdo ? Nebo se musím smířit že to bude mít jen...
Zdravím vespolek, přemýšlel jsem kampak mám dotaz dát, nejlíp asi sem :-) Mám vytvořenou asp stránku a chtěl bych v GridViewu zobrazit výsledek tohoto.. S tím že v poli které chci filtrovat je datum.. A nyní nevím jak provázat SQL dotaz s podmínkou.. S díky za Vaše poznámky Láska Karel
ASP.NET WebForms, Databáze
Karel Láska
(VB2010) Ahoj neexistuje nějaké vnitřní proměnná, ve které by byl seznam objektů a jejich podoběktů nebo tak něco? Napadlo mě to řešit při generování objektů rovnou nejaké informace cpát do svého systémového pole, ale nechám si poradit. Díky
Petr Zajíc
Ahoj potřebuju poradit: (pouzivam Visual basic 2010) Mám ve formu vložený "Panel" (name - Panel1) a tlačítkem si generuju další prvky jako button, textbox atd. potřebuju poradit jak udělat aby se mi vygenerovane tlacitko zobrazilo v prvku Panel1 zkousel jsem Dim Nb As Bu...
Prosím o pomoc, program nereaguje na prevedené zmeny (úpravy) ani na breakponty. Stále sa spustí ten pred úpravou. Ďakujem, ak sa to dá z tejto stručnej informácie
Visual Studio
Dobrý den, potřeboval bych stáhnout stránku s prošlým certifikátem přes https, ostatní https stránky (hrrps://www.google.cz, https://pma.wedos.cz) to načte, ale u té s prošlým cert.to napíše chybu. hledal jsem řešení na googlu a nic nenašel.. Nevíte co s tím? Děkuji Pospyrus
Offtopic
Zdravím, chcem poprosiť o radu... Mám vzorec na výpočet úrokovej sadzby, ktorý potrebujem upraviť. Úprava spočína v tom, že sa má úroková sadzba počítať iba v pracovných dňoch (po - pi). Ako prinútim C#, aby z rozdielu medzi prvým a posledným dňom vrátil len počet pracovných dní? Ďak...
C#
Roman Rak
Dobrý den, udělal jsem si prográmek ve VB.NET 2005 (Framework 2.0). U mě na XP to běží v pohodě, ale u kamarádů (na Vista a 7) s antivirama (Avast) naběhne okno, že je program nebezpečný a jestli jej chtějí spustit v Sandboxu. Je možnost tomu nějak zamezit? Děkuji.
Dobý den, mám rozsáhlejší projekt ve Visual Basicu, kde mám několik objektů, dědičností a vnořování objektů. Nyní řeším ukládání. Uvažoval jsem o XML, ale jelikož má být aplikace později serverová, tak se mi jako ideální řešení jeví použití ODBC, zatím pro testovací účely se zápisem a čten...
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít