WPF, Komponenty, Grafika
15. 1. 2013 11:08
lopi trucker
0 2
Zdravím guru chtěl jsem se zeptat zda by mi někdo neporadil: Potřeboval bych z checkBoxu jen ten checkBoxík a upravit jeho velikost na formu lze to nějak udělat? A zda se dá jako styl zaškrtnutí byl křížek. Jako alternativa mě napadlo textBox, kde by po kliku se objevilo "X" a tady zda by mi někdo pomohl s kódem :-). Všem děkuji za info vedoucí k dopadení správného řešení ;-).
15. 1. 2013 13:35
anonym
88.208.88.196
Ve WPF můžete dělat s komponentami,co se týče grafiky,dělat téměř psí kusy. Upravte si checkbox a upravte jeho interní "objekty". Velikost lze také upravit snadno.otázkou je zda dynamicky dle velikosti form či pevně daná hodnota,atd.
15. 1. 2013 15:59
Abych to osvětlil: dal jsem nový wpfForm a na pozadí girdu jsem vložil obrázek formuláře a na toto jsem začal plácat label atd. jsou tam i pole pro zaškrtnutí volby. Jenže, když tam plácnu checkBox tak je tam i s popiskem. Ale já tam potřebuji vytvořit jen ten boxík a ve vlastnostech jsem nikde nenašel jak zvětšit jen ten boxík vždy je tam celý checkBox.
15. 1. 2013 16:13
A co nějaký tutoriál WPF? Pozicování (stackPanel,Grid,..),základní práce s komponentami a grafikou,.. Nebyl by to vhodnější začátek? Než dělat něco,co netuším co je a co a jak vlastně programuji.
15. 1. 2013 21:13
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
860 1596
Stačí, pokud bude mít nenastavenou vlastnost Content. Pak zbyde jen zaškrtávací pole. Více v seriálu o WPF - http://www.vbnet.cz/clanek--208-windows_...
Pokud chcete zvětšit celý prvek, použijte transformaci ScaleTransform nebo vložte celý CheckBox do ViewBox komponenty.
Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování. Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?
Nahlásit Zrušit
zavřít