V mém projektu jsem na žádost zaměstnavatele nepoužil žádné komponenty třetí strany. (I když opennetcf již delší dobu mám). Microsoft odvedl při vývoji designeru visual studia 2008 u smart device projektů práci, za kterou bych někoho nakopal do ryti. Příklad problému: - Založím si projekt pro Windows CE, do projektu si napíšu enumerace pro horizontální (i když ta tam je) a vertikální zarovnání. - Vytvořím si control kterému implementuji tyto enumerace a přepíšu logiku vykreslení controlu spolu s nějakými eventy jako onresize, onmousedown, onmouseup - Zatím vše OK. Designer ukazuje to co si napíšu a případě nějaké chyby vyhodí chybu celého formu, nebo jen controlu (vpořádku mám chybu, najdu a opravím). - Control vypadá přesně dle zadání, tak pokračují dál v projektu. - Napsal jsem si nějakou Bussines logiku, vlastní ukládání do XML a jiné pracovní objekty, které absolutně nesouvisí s controlem, a nikde se v nich control (jako třída) nevyskytuje. - Po buildu, ejhle mnou vytvořený control se zobrazí jako obdélník cca 200x200 s názvem třídy controlu (žádná grafika). Původní controly Visual studia stále fungují !!! A z tohohle stavu již není cesty ven. Z googlu jsem vyčetl, že obvykle stačí přidat xmta soubor a každému controlu nastavit <DesktopCompatible>true</DesktopCompatible>. U těch kterým to nepomohlo již nejsou odpovědi nebo jsou k dispozici mrtvé linky. Prostě konečná. Mě nezbylo nic jiného než mít dva projekty, v jednom vytvářet controly a kód pak překopírovat do finálního. A designování provádět ne přes designer, ale z kódu. Což citelně prodlužuje vývoj (a pochybuji, že mi to někdo zaplatí :))
|