Popisi tedy moji situaci. V databazi mám 3 tabulky: tblHmotaSpecif - chemicke specifikace hmot. tblHmotaRecept - oznaceni receptury, podle ktere se hmota micha tblHmotaNamer - namerene vysledky Na strance HmotyNamerInsert.aspx (v adresari Vstupy) mam FormView, kde bych chtel zadavat prave namerene vysledky.Nejdrive vyberu dropdownlistem typ hmoty a dle typu hmoty se mi dotahnou do druheho dropdownlistu existujici receptury vybraneho typu hmoty a zaroven se naplni posledni registracni cislo typu hmoty. Dle registracniho cisla se do poli Min a Max dotahnou meze pro jednotlive chemicke prvky. Toto jsem zvladl, ale nyni nevim jak dal.Potreboval bych po zadani etalonu (nejaka referencni hodnota) a namereneho vysledku u konkretniho chemickeho prvku, spocitat vysledek u kazdeho chemickeho prvku: vysledek = (vzorek/etalon)*100 Chtel bych,aby po zadani etalonu a vzorku, se podobny vypocet spustil vzdy po opusteni pole vzorek u kazdeho chemickeho prvku. Ale nevim jestli je dobre toto pocitat na serveru nebo pouzit nejaky klientsky script. Asi script. Ovsem s realizaci takoveho scriptu jsem uplne v koncich. Pokud by se spocteny vysledek nachazel v mezich Min a Max, tak by bylo vse OK, pokud ne, pole s vysledkem by se zabarvilo cervene ...napriklad, aby bylo videt, ze vysledek je mimo mez. Zaroven bych chtel kontrolovat, zda byly spocteny vsechny vysledky, ve vsech polich, kde existuji minimalni a maximalni meze. A pokud by byly vsechny zadany a vsechny v mezich, aby se zaskrtnul checkbox VyhovujeLab (vyhovuje laboratori) umisteny v horni casti FormView. Pokud by nektery zadany vysledek nebyl v mezich (oznacen cervene) nebo nebyl vubec vypocten, tak by se checkbox nezaskrtnul. A samozrejme potom takto pripraveny "zaznam" ulozit do databaze do tabulky tblHmotaNamer.Podobnou logiku prace bych uplatnil i pri update zaznamu. Ovsem ulozeni zaznamu neni uz problem. Problem, pro me, je naprogramovat takovy klientsky script. Dekuji
|