Prosím o radu nebo pomoc, používám VB.NET express, píšu jednoduchou aplikaci. Ve VB.NET jsem vygeneroval přes wizard dataset (datadataset1.xsd), pak je na formuláři datagridview (dgw), který je s datasetem propojený. Nastavil jsem si viditelnost sloupců v dgw, jejich šířku atd... potud je všechno OK a data se zobrazují jak potřebuju. Pak mám další formulář a na něm textboxy (jejich počet je stejný jako sloupců v databázi). Jde o to, že na tomto formuláři se budou po kliknutí na button zobrazovat všešchna data (něco jako detail příslušného řádku v databázi). Umím si přes index řádku v dgw načíst data do textboxů, ale přijde mi to trochu kostrbaté. A teď otázky: Textboxy lze propojit s datasetem, není problém přímo nastavit jaké pole bude příslušný textbox zobrazovat. Jenže jak udělat, aby textboxy zobrazovaly ten řádek, na kterém se právě nachází kurzor v dgw? Tzn. listuju myší v dgw a po kliknutí na button se otevře form a zobrazí se data příslušného řádku. Lze to udělat propojením s datasetem a ne s dgw? Nebo se to dělá jinak? Pokud něco v texboxech změním, jak udělat aby se mi to promítlo do dgw a hlavně se změny zapsaly i do databáze? Čili jak to udělat pokud budu dělat nový záznam, editovat existující záznam a mazat záznam? Dokázal bych to aktualizovat v dgw, ale jak to zapsat do příslušné databáze accdb? Snad jsem to popsal srozumitelně :-) Děkuji
|