I v 64bitové verzi Windows není problém pracovat s databází Access (*.mdb), v případě problémů vynuťte kompilaci 32bitového (x86) kódu. :) Není problém víte-li , kde to nastavit... :) Nakonec se mi to povedlo najít, přesto mi není jasné jaký mám použít ovladač databáze. Vynucením kompilace ve 32bit použije aplikace 32bit ovladače? Jinak je 'nevidí' , nevím, zda-li chápu správně? Na Win7 64bit mi ovladače nejdou instalovat, dost možná je lze instalovat společně s MS Office..., jejich distribuční balík mi nepomohl, nešel vůbec spustit... Pokud ne co použít jako náhradu za Microsoft.Jet.OLEDB.4.0 ? Původní aplikace obsahuje soubor .udl, tam lze měnit nastavení providera, bohužel momentálně absolutně bez užitku. VS2005 mám na WinXp 32bit, na Win7 64bit nemám momentálně možnost nic testovat, tam pouze spustim setup a aplikaci istaluji. Aplikace naběhne v pořádku, ale k db se nepřipojí, problémem je zmiňovaný Microsoft.Jet.OLEDB.4.0. SQLCE V SQL Management Studiu si již připravuji db na pokusy. Přístup více uživatelů je ovlivněn od nějaké verze SQLCE ? Ohledně přesunu na síťový disk postačí přesunout soubor *.sdf? Je potřeba ještě nějaká komunikační knihovna (dll) k souboru? Bylo by milé se dozvědět více o konkurenčním přístupu do db, jaké jsou možnosti to na úrovni klienta pořešit, najdete-li si ještě chvilku času.
|