Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 > >>

LINQ insert

Dobrý den, mám dva dotazy ohledně vkládání hodnot do SQL serveru. Nejvíc mne trápí to, že se nedaří vložit řádek do tabulky, kde je primární klíč sloupec tinyint indentity(1,1) not null. Ať už v kódu do sloupce hodnotu uvedu nebo ne, i když sloupec vůbec neuvedu, vždy mi to hodí na .submit...

LINQ, Databáze

7 odpovědí

29.12.2012 11:46

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Funkce vracející pole

Dobrý den Program má za úkol spojit dva řetězce zadané uživatelem. Ale hází mi to chybu: &quot;Váš program vyvolal chybu segmentace(zápis nebo čtení z nepovolené části paměti)&quot;. Nevím čím to je. Podle mě asi tím že funkce vrací znakové pole.

C++/C

8 odpovědí

10.10.2012 11:34

Jiří Miklík

Kam ukládat slovíčka

Ahoj, chci si udělat menší aplikaci která se mě bude ptát na slovíčko v jednom jazyce a já ho napíšu v jiném, a nevím kam ty slovíčka strčit :D Nechce se mi používat databázi, preferoval bych soubory, aby to bylo kdykoli přenosné, ale zase aby to nezatěžoval komp.... Předem díky za radu

VB.NET, Architektura

10 odpovědí

13.01.2012 12:31

anonym

Problém se zamrznutím formuláře

Dobrá den, dělám jednu aplikaci a mám takový problém. Mám třídu, kde vrací pole retězců, které se stahují ze SOAP služby. Vše funguje v pořádku. Ale pokud vytvořím formulář a zavolám tam kód pro přidání výsledku do ComboBoxu, tak formulář zamrzne. Pro představu - Pokud tuto metodu zavolám 1...

C#

2 odpovědí

09.01.2012 16:34

anonym

WPF transparentní bitmapa

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak vytvořit bitmapu ve WPF. Potřebuji, aby obsahovala alpha kanál. Ve winforms to bylo cekem jednoduché. Tady mám problém. Př.: chyba se vyvolá na BitmapImage.create. Vstupní sestava není správná, parametr Pixels. (Pixels je pole pixelů v př.: arPixe...

VB.NET, WPF, Silverlight

8 odpovědí

09.01.2012 11:55

Michal Plško

Web - MVC 3 a atributy

Zdravím. Doufám, že jsem napsal do správné sekce. Rád bych se zeptal, jak by se daly napsat vlastní atributy pro kontroler, který má dvě akční metody stejného názvu, kde by volání metody bylo podmíněno daným atributem, podobně jako je to s atributy [HttpGet] a [HttpPost]?

ASP.NET MVC

4 odpovědí

09.01.2012 0:15

Jaroslav Skuhra

Přepínání mezi aplikací a Excelem

Dobrý den. Prosím o radu, jak aktivovat z VB aplikace již spuštěný Excel (nebo Word) tak, aby se okno Excelu stalo aktivní a top. Excel spouštím: Dim exc As New Microsoft.Office.Interop.Excel.Application exc.Workbooks.Open(&quot;soubor.xls&quot;) exc.Visible = True

VB.NET

0 odpovědí

08.01.2012 16:53

anonym

Znaková pole

Dobrý den, Napsal jsem jednoduchý prográmek v C, který ma za úkol uživatelem zadaný text zobrazit ještě jednou. když napíšu třeba adam a stisknu enter vyhodí mi to tohle: adam a&#9786; &#8593;.H H d a m 1) proč jsou písmena pod sebou, i když je v cyklu for jasně napsané že to...

C++/C

2 odpovědí

07.01.2012 9:51

Adam Lasák

Problem s projektem po presunu na novy stroj

Ahoj, mam nejspise zacatecniky problem. Muj projekt pisu ve Visual Studiu 2010 v jazyce Visual Basic. Kdyz jsem projekt prekopiroval na novy stroj, tak mi to vyhodi varovani tykajici se knihovny OWC11, konkretne Excelu: Cannot get the file path for type library &quot;0002e558-0000-0000-c000-000...

VB.NET

1 odpovědí

06.01.2012 11:41

Ondřej Linhart

Save BMP souboru z PictureBoxu

Zdravím, jsem začátečník a učím se ukládat obsah PictureBoxu do souboru BMP. Chtěl bych se zeptat zda-li někdo neví jak soubor uložit aniž by se mi zobrazil Dialog ukládání souboru. Mám kód:

VB.NET, Algoritmy, Grafika

8 odpovědí

06.01.2012 7:54

anonym

ConfigSection

Ahojte Snazim sa o vytvorenie vlastne Config Section a sice mi to nepride ako nic zlozite, ale jednej veci nerozumiem. Skusal som to podla tohto: http://blog.aspnet.sk/tomas/archive/2007/06/28/Custom-configuration-section.aspx No inde som videl &quot;this&quot; nahradeny &quot;base&quo...

ASP.NET WebForms

5 odpovědí

05.01.2012 21:31

anonym

Vlastní ovládací prvek (TabControl)

Dobrý den, vytvořil jsem si vlastní ovládací prvek TabControlF na stránce tohoto TabControlF1 vytvořím Button1 a přiřadím mu nějakou funkci Můj problém je, že bych potřeboval aby zápis byl (a zůstal) v tomto formátu: V případě že ho takto upravím, tak se mi po kompilaci a násl...

VB.NET

17 odpovědí

05.01.2012 20:32

Ondřej Linhart

Použití PickIconDlg z shell32.dll

Dobrý den, ve své aplikaci chci využít PickIconDlg pro výběr ikon a narazil jsem na následující problém. Pokud je cesta k souboru, s ikonou, delší jak 48 znaků, dialog cestu ořízne, takže je to prakticky nepoužitelné. zde je můj kód: Našel jsem ukázku použití v c++, kde je vidět změna kódová...

VB.NET

6 odpovědí

05.01.2012 18:11

Ondřej Linhart

DropDownList

Ahoj mám takovej problém DropListem, když si FormView pro vkládaní příspěvku a chci aby se tam autor nemusel psát do TextBoxu. Tak používá DropList, kterej má zdroj data z databáze. Jak dostanu z DropListu Id toho člena abych to id mohl uložit do tabulky příspěvku. Nevíte někdo? S Asp.net nemám m...

ASP.NET WebForms

14 odpovědí

05.01.2012 17:59

anonym

Jak přiřadit k textu obrázek

Jak přiřadit k textu obrázek Př: Ve formuláři napsáno (v kterékoliv buňce) ,,Česko,, Jak? k tomuto názvu přiřadit automaticky obrázek vlajky ČR

VB.NET

6 odpovědí

04.01.2012 19:59

L F

Informatika obecně - literatura

Dobrý den, chci se zeptat, na jakou literaturu bych se měl orientovat, pokud se chci dozvědět něco víc o základech informatiky? Myslím tím všechno včetně věcí jako převody číselných soustav, princip RLE komprese, embedded systemy atp. a všeho dalšího, co se učí i na VŠ. PS: Jen tak mimochodem,...

Offtopic

9 odpovědí

04.01.2012 19:49

anonym

GridView - podmineny hyperlink

Ahojte, Poradite mi prosim, jak udelat &quot;podmineny hyperlink&quot;? Potrebuju porovnat hodnotu v textboxu s hodnotou ve 2.sloupci v tabulce. Pokud jsou shodne = aktivni hyperlink(y) v 1.sloupci tabulky. Snad je dotaz srozumitelny.. Nejsem programator, tak prosim o polopatickou odpoved....

ASP.NET WebForms

1 odpovědí

03.01.2012 16:28

Tomáš Herceg

Konstrukce ->

Dobrý den, v C++ jsem narazil na konstrukci objekt-&gt;metoda Mohl by mi prosím někdo vysvětlit, co tato konstrukce znamená? Zkoušel jsem i googlit, problém však je, že pořádně nevím pod čím to hledat. Děkuji

C++/C

5 odpovědí

02.01.2012 23:20

anonym

Přístup ke komponentě pomocí názvu

Dobrý den Na formuláři mám picturebox s názvem ,,vez,,. Chci s ním z modulu pracovat (skrýt, či změnit obrázek.) Jednoduše by to šlo form1.vez.hide Ale ja mam název pictureboxu ve stringu. Pro lepší představu mám Nevím, se k tomu pictureboxu dostat. Zkousel jsem Cobj() ale nic....

VB.NET, WinForms

1 odpovědí

02.01.2012 16:41

Tomáš Herceg

Tisk background-image

Zdravím, Chci se zeptat.Potřebuji si vytisknout stránku,kde mám nějaký obrázek jako background-image(nemůže to být img,který se vytiskne bez problému).Po vytisknutí se ale uvedený obrázek nevytiskne.Je potřeba nastavit vlastnost prohlížeče &quot;Tisknout barvy a obrazky&quot; ,která není autom...

VB.NET, WinForms, Tisk, Grafika

2 odpovědí

02.01.2012 16:39

Tomáš Herceg

<< < 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se