Nové téma
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na nějaký algoritmus nebo jednoduchý program jak odečíst časy. Zadaný čas a datum např. 00:01 12.12 2011 a druhý čas kterým budu odečítat ten první např. 00:02 výsledek bude 23:59 11.12. 2011
VB6/VBA
anonym
Určitě to je hovadina, ale nějak si s tím neumím poradit. Z metody main v konzolové aplikaci volám metodu jiné třídy s parametrem. Ta mi má vrátit hodnotu, ale nevrátí ... zůstává mi tam ten parametr. Na výstupu mám vždycky slovo1.
C#
Potřebuji načíst hodnotu elementu na základě zadaného atributu pomocí XmlReaderu. Kód vypadá takto: Takhle je to samozřejmě blbě, protože se mi načítá vždy hodnota prvního elementu, ale nějak se nemůžu dopracovat ke správnému řešení. Děkuji za pomoc.
C#, XML, .NET
Podobný problém se tu řešil, mě to ale nefunguje. Mám repeater v jehož ItemTemplate mám mimo jiné Label: a tlačítko: V kódu zachytávám událost: Cílem je předat hodnotu number v parametru stránky na jinou stránku. Pokaždé ovšem dostanu chybovou hlášku: Object reference not set to an ins...
ASP.NET WebForms
Je možné ve WPF vytvořit nestandardní aplikaci, která nebude mít okraje (tzn. okno s třemi tlačítky nahoře)? Např. by šlo o nějaký grafický, animovaný prvek (na podobné bázi jako např. kdysi sponka - nápověda - ve wordu).
Silverlight, .NET
Tomáš Herceg
Řeším takový problém, mám vlastní Composite kontrolu, kterou jsem na stránce dal do UpdatePanelu (Ajax). Mám událost, kterou zachytávám výsledek z té kontroly. Do té události jsem vložil ScriptManager1.RegisterPostBackControl(mojekontrola), aby se provedl postback celé stránky. Ten se provede,...
Franta Kučerů
Dobrý den, jen bych si rád ověřil, zda rozumím dobře použití vypočítaného sloupce s klauzulí PERSISTED. Pokud použiji tak bude pomalejší update a insert (během nich se vypočítává hodnota sloupce), ale jiné operace (např select) budou stejně rychlé, jako kdybych si do nevypočítávaného s...
SQL
Dobrý den, nevím jestli jsem idiot, nebo jestli se můj pc zbláznil, ale nechápu jednu věc. Tohle se netýká tak úplně ASP.NET, i když následující kód je vnořen do stránky psané v ASP.NET. Problém je následující: Ve stránce mám nějak formátovaný HTML kód: Kód funguje (je spjatý s javascr...
ASP.NET WebForms, HTTP/HTML
Zdraví potřeboval bych poradit jak Enter fungoval jako tabulátor?? předem díky za odpověď
Přeji všem Veselé vánoce a šťastný nový rok a samozřejmě spoustu programátorských úspěchů v novém roce :)
Offtopic
Milan Suk
Řeším následující problém, vytvářím si vlastní Composite Control, ve své třídě jsem si deklaroval komponenty, ty vytvořil v překryté metodě CreateChildControls. Vytvořil property s get a set, kde jsem u obou zavolal metodu EnsureChildControls. Poté jsem komponentu použil v události. Když potom...
Dobrý den, zprovozňuji e-shop v ASP.NET 2.0, a zaznamenal jsem připomínku, že mám uživatelům přednabízet naposled použité přihlašovací údaje. Předpokládám, že tyto udaje se uchovávají v prohlížeč, a nikoliv v cookies. Nevíte prosím co mám udělat proto, aby si tyto údaje prohližeč zapa...
Architektura, ASP.NET/IIS
Caute, nevie mi niekto poradit s tymto problemom? Mam na servri v Asp.Net stranku, pomocou ktorej stahujem obrazky tymto kodom: a v desktopovej aplikacii mam na stiahnutie obrazku tento kod: ak zadam tu adresu do prehliadaca, obrazok sa stiahne bez problemov ale ak to urobim cez opis...
VB.NET
Zdravim, Chci se zeptat. Nacitam stranku pomoci http requestu a potreboval bych nejak zmenit ip adresu. Tedy aby si webova stranka myslela ze pristup je z jine IP adresy nez skutecne je. Lze toho nejak docilit? Diky moc
Ondřej Linhart
Dobrý den, mám následující otázku. Je v c# (.net) nějaká fce, která by fungovala obdobně jako memmove() v C (string.h)?
C#, C++/C
Dobrý den, Je to hloupá otázka, ale i když jsem mírně pokročilý programátor v jazyku C a mám naučeno celkem hodně teorie, stále nevím co naprogramovat. Jakýkoliv software, ať už je to vir, nebo něco. Nějak mě nic nenapadá. Prosím o radu.
C++/C
Caute mam taky problem v prjekte mam db Access tabulku osoba a v nej stlpec idSkupina (typ cislo ). Nasledne mam na forme skupinaComboBox, pomocou ktoreho si vyberam id skupiny, ktore chcem vlozit do tab. osoba. Ale ak clovek nepatri do ziadnej skupiny tak potrebujem vlozit do tabulky prazd...
VB.NET, ADO.NET, Databáze
Ahoj, mám následující problém: Ve vlasní kolekci mám položky. Ty po stisknutí tlačítka po jedné odstranuji. Vše funguje jak má, dokud v kolekci není pouze jedna položka. To pak stiknu tlačítko, něco se provede, ale položka v kolekci zůstane. Nevím jestli je problém v kolekci samé nebo v ukládá...
Prosím o radu a ukázku kódu. Mám databázi xxx.accdb, kde je tabulka s asi 20 sloupci včetně binárních dat (obrázků). Rád bych si nad ní udělal nějaké vizuální udělátko, které bude umět základní operace s daty - zobrazit, přidat, smazat, editovat. Rád bych aby zobrazovací datagrid měl jen něko...
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je v asp.net nějaká podpora pro autentizaci vůči Shibboleth. Na google jsem toho moc nenašel (našel jsem jenom moduly pro Apache a Javu). Předem děkuji za odpovědi.
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít