Nové téma
Dobrý den, píšu aplikaci, která by měla umět komunikovat s Miscrosoft Live messengerem. Používám MSNP12, protože MSNP13++ chce config, bohužel sem nezjistil jak to ošetřit. Dokážu se připojit na server (zalogovat se pod jménem). Když mám dva paralelně spuštěné účty tak účet který je zalogován v m...
C#, Algoritmy, I/O operace
anonym
Dobrý den, plánujeme upgrade stávající asp aplikace, která zajišťuje přístup k datům v databázi, zobrazuje hodnoty v reálném čase a umožňuje řízení technologie - je tedy potřeba zajistit bezpečnost přístupu. Uvažujeme o použití technologie Silverlight ale je nám také doporučováno uvažovat již o ...
WPF
Ondřej Linhart
Dobrý den, ve VB5 bylo možné po CTRL+C a CTRL+V vytvořit pole (třeba textboxů nebo jiných komponent), které pak bylo možné indexovat. Program se zeptat jestli chci vytvořit pole těchto komponent. K nim se pak dalo přistupovat třeba takhle: Je něco takového možné i VB.NET, zkoušel jsem různé var...
Visual Studio, WinForms
Dobrý den, mám problém s dynamicky generovanými linkbuttony. Jejich přiřazené eventy se nespouštějí. ASPX: CSharp: Nevíte jak tento problém vyřešit? Děkuji
ASP.NET WebForms
Martin Vích
Dobrý den, narazil jsem na problém opakování kódu každých x sekund, v .NET pro tyto potřeby máme třídu Timer, v C++ ale nic takového není. Moje otázka tedy zní, je tento kód vhodný jako timer? Jestli něco blokuje není důležité, program by měl stejně vykonávat pouze tuto f-ci. Je tato f...
C++/C
Dobry den chtel bych se zeptat jak do richTextBox1->text = "nejaky text" vlozim promennou int ktera mi udava nejaky cislo. Existuje ekvivalent k fprinf("nejaky text %d",cislo) v konzoli?
VB.NET
Dobrý den, prosím poraďte jestli to má vůbec smysl... Mám aplikaci, kde bych při jejím startu rád zobrazil nějaký úvodní formulář, tedy spíš grafiku, něco jako má třeba Photoshop, Corel, nebo nakonec i Office a tam do textboxu psal hlášky, co se děje při startu programu (např. načítám soubor xml...
VB.NET, WinForms
Ahoj všeci. Měl bych tu takovou malou / obtížnou otázku.... Mám na dálku pár serverů a potřeboval bych: ------------------------------------------------------------------- Progam, jenž se aktualizuje každých x sekund a zobrazuje status online /offline dané IP.... dejme tomu že ip je např: 156...
Dobry den, potrebuji rozpohybovat jednoduche 2D obrazce (svisly pruh a mezeru o ruznych sirkach a barvach, ktere se horizontalne opakuji dokud nezaplni formular a cele se to pohybuje zleva do prava). Vykreslovani v GDI+ je pomale - nedostanu se na vetsi rychlost pruhu nez 110mm/s. Mozna to d...
VB.NET, XNA, DirectX, Grafika
Mira S.
Dobrý den, prosímvás, jak v filesystem watcheru zjistit, jakým programem byl soubor otevřen třeba když nainstalujete hru tak vám to detekuje nové soubory, ale já nechci vědět to co nainstalováno bylo, ale to co to nainstalovalo nebo vytvořilo...
Dobrý den, mám dotaz ohledně Windows Vista popř. 7. Je možné číst soubor (XML) z Program Files, kde je soubor nainstalován? Zápis je možný pouze pokud to Windows dovolí, ale jak je to se čtením. Platí pro to stejná pravidla? Děkuji
VB.NET, I/O operace, Bezpečnost
Prosím o pomoc, mám něco jako .ini soubor x XML...pro jednoduchost uvádím část struktury: Nyní podle článku p.Hercega (jinak děkuji za něj) naplním Combobx položkami "kat": a nyní bych potřeboval v závislosti na volbě z Comboboxu2 naplnit odpovídajícími položkami druhý Combobox6. Tedy...
Dušan Sedláček
Dobrý den, potřeboval bych radu ohledně ošetření chyby, která vznikne za běhu programu. V mém programu mám objekt DataGridView, který je propojený s databází(MS Access). V databázi mám nastavené sloupce pro určité údaje (datum, měnu, apod.). Když uživatel zapíše do DataGridViewu údaje v nesprávn...
VB.NET, ADO.NET, WinForms, Databáze
Jiří Zdvomka
Zdravím všichni, dostal jsem se k zajímavému úkolu udělat grafický teploměr. Chtěl bych mít čmuchadlo na switche a servery v síti, jestli se nějakej nepeče. Jak načítat data, to není problém. Problém je v nečekané věci. Teploměr vypadá tak, že jsou dva obrázky. Jeden je jen černý čtverec s če...
Zdravim, do čeho lepší ukládat nastavení? Do XML nebo do INI souboru?
VB.NET, XML, .NET
Ondřej Šrytr
VB2010 1) Ahoj dá se nějak udělat border okolo objektu s určitou barvou ? 2) Daly by se udělat i vlastnosti rámečku (např: aby nahoře a dole byl silnější a po stranách slabší?) třeba: border: 10,2,10,2 Díky
VB.NET, WPF, WinForms
Zdravím, V programu potřebuji mít "dočasně" vytvořenou nějakou tabulku. Jedná se v podstatě tabulku stringů o cca 22 sloupcích a n řádcích s kterou pak potřebuji pracovat Co je na to ideální použít ? Dvourozměrné pole se mi zdá celkem nevhodné. Po cca. 3 dnech hledání jsem zjistil ž...
VB.NET, Databáze
Tomáš Herceg
Zdravím, Když se snažím compilovat aplikaci, která využívá DirectX, zahlásí mi tuto chybu - [CODE]Mixed mode assembly is built against version 'v1.1.4322' of the runtime and cannot be loaded in the 4.0 runtime without additional configuration information.[/CODE] Dle googlu a podbných ...
VB.NET, DirectX
Roman Rak
Prosím o radu, případně nakopnutí... :-)) Jak nejlépe propojit VB.NET a Word z hlediska toho, že v databázi spravované z VB.NET mám nějaká data, ktrerá chci poslat do šablony ve Wordu. Zatím jsem postupoval tak, že jsem vytvořil Wordovský dokument se záložkami, ve vb.net pak instanci Wordu, ot...
VB.NET, VB6/VBA
Prosím o pomoc, blbostí jsme umazal některé důležité soubory v aplikaci vb.net 2010 Express (ve vývojovém prostředí). Něco jsem obnovil a zachránil, ale když chci aplikaci spustit z vývojového púrostředí, hlásí mi to: Error	1	Unable to write to output file 'L:\Projekt Vzorky\Vzorky_n...
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít