Převod Access na MS SQL Klient/Server   otázka

VB.NET

Přeji dobrý večer,

Mám vytvořenou menší firemní databazy a chtěl bych ji v rámci sdílení přesunout celou na MS SQL. Při migraci dat a vytvoření nové databaze tipu klient/server určité funkce VBA nefungují jako v nesdílené databazy.

Například funkce které otevře vybraný účetní rok

Private Sub Open_Click()
DoCmd.OpenForm "Home", acNormal,,"IDRok="&Me.UcetniRok
End Sub

Tato funkce po migraci na SQL nefunguje a spousta dalších, neví někdo v čem je zakopaný pes? Děkuji předem za odpovědi.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Také mám podobný problém a zajímalo by mě v čem nastane problém. Možná to bude chtít vytvožřit databazy pro sdílení v jiném programu, ale nevím v jakém, jsem v tom nováček. Kdyby měl někdo tip na dobrý program, budu rád.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Je přeci jasné a logické,že některé metody navázané přímo na fce Access nebudou proti SQL DB fungovat!Pokud jste psal aplikací sám,tak byste měl být schopen ji opravit.

Takto založený topic je naprosto k ničemu a nikdo Vám nebude schopen,ani ochoten,erudovaně pomoci.

Ano mám stejný názor. Osobně se mi osvědčilo, pokud chcete databazy sdílet prostřednictvím SQL, použít spíše makra. Nevím čím, ale fungovalo to lépe, důvod bude zřejmě jak se již zde psalo že sql určité věci z access nepobírá. Také bych chtěl z accessu přejít na jiný soft lépe určený pro sql. Přemýšlím nad visual studiem, ale nemám skušenosti jak poté vytvořenou dtabazy určit pro sdílení ostatních uživatelů, respektive prostřednictvím jakého softu.

Nejlépe si napsat aplikaci vlastní.Nedokážu si představit,že byste "pustil" uživatele přímo k datům v databázi,aby je mohli měnit,atd.Nehledě na to,že asi žádný zákl.uživatel PC neumí T-SQL jazyk.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

No já bych na to měl malej fígl, ale asi ostatní zkušení uživatelé mě za to budou nadávat... Nedělal bych klient server ale pouze bych udělal propojené tabulky se sql, pak vše funguje jak bylo v accesu původně navrženo. Do SQL se odesílají pouze informace z tabulek. No a sdílení by se nejspíše mohlo udělat tak že prostě soubor access s databazí nasdílíte prostřednictvím síťového uložiště. Nevím jak velká je zmíněná databáze, ani jak se to bude chovat v rámci rychlosti. Nemám s tím moc velké zkušenosti.

Také se chystám napsat jakousi malou účetní databazy pro sdílení pár uživatelů. Trochu jsem již dělal v jazyku visual basic, taže to "spáchám" ve visual studiu. Uživatelé by pak k tomu měli přistupovat asi prostřednictvím prohlížeče, ale nevím jak to přesně udělat nebo jestli existuje nějaký soft tipu klient nevím, musím to nejdříve dostudovat.

nahlásit spamnahlásit spam -2 / 2 odpovědětodpovědět

Pokud pomocí webu,tak jedině ASP.NET

Ale evidentně moc nevíte o čem mluvíte a plácáte nespojitelné věci dohromady.Takže bych spíše doporučil začít menšími krůčky a ne se hned snažit vymyslet stroj času

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback