Nové téma
Dobrý den, měl bych otázku, jak zajistit, aby třída která bude implementovat nějaký interface byla vždy singleton. Jako singleton používám kód: takže instanci získám: dim t as Trida = t.Instance Napíšu si třídu, která bude implementovat rozhranní (př. Icontroller) a potřebuji zajisti...
VB.NET
anonym
Zdravim, dělám program pro automatický sběr dat. Data je potřeba vykreslovat v grafu v reálném čase. Potřeboval bych poradit nějakou volně dostupnou komponetu nebo jestli by bylo lepší si to sám naprogramovat pomocí MSChart nebo to zkusit s WPF..? Děkuji..
C#, WPF, WinForms, Grafika
Dobrý den, mám GridView, kliknu na Update, zapíšu změnu a následně musím opět kliknout na odkaz Update pro zápis. Chtěl bych docílit stavu, abych po zapsání změny do příslušné buňky a po stisknutí enter nemusel již klikat na Update, ale aby se to provedlo automaticky právě odentrování změny...
ASP.NET WebForms
Dobry den, jsem naprosty lajk a mam vyresit pomoci SQL skriptu zkopirovani vsech tabulek(vcetene obsahu) ze dvou "A" a "B" databanek do databanky "C". Muze zde nekdo aspon ramcove napsat postup? pripadne co potrebuji vytvorit? dekuji.
SQL
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Používam Visual Studio 2010 , WebSire pod .NET 4.0. Po vytvoreni obyčajneho prihlasovania ktore skontroluje či sedí username a password v XML dokumente som sa dočítal niečo o Session aby prihlásenie ostalo aktívne na dalších podstránkach. Tam som ale narazil na problém s TimeOut ktorý premaže v m...
Tomáš Herceg
Ahoj chtěl bych se zeptat, jestli je nějaká možnost v VB2010 zakázat klávesové zkratky Ctrl+Alt+Del, Alt+F4, Alt+Tab? Jsem ve VB začátečník takže budu rád za každou radu. Díky
Dobry den, zapasim uz delsi dobu s problemem jak nacist data z Excelu "na tvrdo" z radku cislo 36 dolu s tim ze se pocet radku neustale meni. Nacist cely excel sheet neni problem ale jak vymezit ty oblasti? Je nutne treba projit cely excel sheet smyckou a zjistit kolik je obsazeno r...
C#
Pokud si vytvořím v assembly friend formulář, tak mi designer neustále ve své části vytváří definici jako partial public class wnd... A nejde to přeložit, protože má je friend a designeru je public. Pokud to ručně upravím v designeru tak se to při překladu stejně změní. Kde mohu nastavi...
WPF, Silverlight
Michal Plško
Zdravím! Vytvořil jsem desktopovou aplikaci, která kromě jiného přehrává v panelu na formuláři videosoubor. Použil jsem třídu Video ze jmenného prostoru Microsoft.DirectX.AudioVideoPlayback. Během testování na třech různých počítačích s Windows XP jsem narazil na problém při otevírání videosoubo...
Jaroslav Rajchl
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na postup, jak namalovat parabolu. Jak vytvořit graf vím, ale nějak mi nejde do hlavy, jak nakreslit tu parabolu, z rovnice: ax^2+by+c=0 Děkuji
C#, Algoritmy, Grafika
Dobrý den, měl bych dotaz, nainstaloval jsem si zkušebně ReSharper a pokud mám v kódu: tak u negování proměnné se mi podtrhne celé přiřazení s popisem že nemohu použít Not u proměnné System.nullable(of boolean). Potřeboval bych vědět, jak se udělá negace správně ? (Jde o hodnotu Tog...
Zdravím mám dotaz jak bych mohl vygenerovat ve VB náhodná celá čísla např. 1,2,3,4,5 s pravděpodobností vygenerování např. čísla 4 v 50% případů, 3 s 20% případů atd... vygenerovat čísla umím podle Rnd() ale neumím přidat % Díky za případnou radu.
Dobrý den, mám prosbu o pomoc. Potřebuji vyhledat přesný textový řetězec v nějakém textu. Zkoušel jsem použít Regex, ale stále mi to nefunguje jak má. Zkoušel jsem zadat: b\neco a25\b i b\w+neco a25\b Mám např. takový to řetězec "neco a25" , a potřebuji ověřit jestli se v textu...
Dobrý den, mám jednoduchý dotaz, jak vypsat do textu znak " příklad: MsgBox(""SOUBOR"") je samozřejmě nesmysl, ale chci ať se mi vypíše "SOUBOR", jak to ošetřit? děkuji za radu
VB.NET, .NET
Ondřej Linhart
Zdravim, dělám Facebookovou aplikaci a potřeboval bych vědět jak uložit heslo v MaskedTextBox. Předem dik za odpověď
VB.NET, WinForms
-------------------------------------------------------------------------------- Ahoj, vzhledem k tomu, že věcem ohledně nastavení účtu pro příchozí platby a obecně platbám na Marketplace moc nerozumím a nepodařilo se mi najít jakým způsobem toto nastavení provést bych se rád zepta...
Offtopic
Prosím o radu! V ComboBox1 mám v písane automobilky a potrebujem do ComboBox2 kód. Ma to fungovať, tak, že keď rozbalím ComboBox1 a klinem na výbratú položku (automobilka) tak v Combo2 by sa mali zobraziť len podmnožiny tej položky (modely auta tej automobilky na ktorú kliknem) Ďakujem!!!
Zdravím, potýkám se s následujícím problémem. V okně mám definován datový zdroj a kolekci dat, která je bindována na DataGrid... <Window.Resources> <ResourceDictionary> <Data:IssueRecords x:Key="DataSource"/> <CollectionViewSource x:Key=&...
C#, WPF
Jiří Krákora
Jak nejlépe ukládat stavy treeview, pokud ho plním z databáze pomocí SqlSiteMapProvidera, který je umístěn na masterpage? A jak docílit toho, aby po kliknutí na hlavní kategorii se rozbalila daná kategorie? Popřípadě nevíte o nějakém lepší komponentě treeview, která je free? Děkuji Martin
Dobrý den, zde je kod na změnu obrázku plochy jenže když zmáčknu tlačítko preview to má odeslat obrázek do pictureboxu jenže pi zmáčkutí nastane chyba v řádku Zde pro jistotu celý kod: Za pomoc děkuji.
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít