Nové téma
Ahoj lidi, mám kód přes Shell ke spuštění jednoho programu, je to spíš příkazový řádek a při spuštění problikne a je tam něco napsaný a potřeboval bych, aby mi ten text se vypsal i do MsgBox(u) třeba. Předem díky :)
VB.NET, Powershell
gBqsPxAZ
Dobrý den, chtěl bych se jen zeptat, zda existuje v jazyce vb nějaká metoda, která by uměla automaticky opravovat malá písmena na velká písmena. Příklad: Uživatel do TextBoxu napíše "Ahoj", a při jeho opuštění by se text v textboxu opravil na "AHOJ" Díky za info, ...
.NET
anonym
Jak zálohujete svůj projekt? Stačí zkopírovat složku, kde "bydlí"?
Visual Studio, Offtopic
Ondřej Linhart
Zdravím, už druhý den řeším problém se zobrazením některých českých znaků na webu (přes local mi to jde bez problému). Zkoušel jsem hledat podobný problém, ale jediné na co jsem narazil bylo, že mám zkusit nahrát soubory na web přes webové ftp, to jsem zkoušel, to nepomohlo. Zkoušel jsem i jiné k...
ASP.NET WebForms
Dobrý den, lámu si hlavu s tím, jak zařídit, aby se po otevření okna, ve kterém jsou texboxy svázané s tabulkou na MSSQLserveru (přes bindingsource a datasource) a ovládané lištou databindingnavigator, zobrazila jako první ta položka, která má stejné ID jako ID označené v datagrndview s jinou na...
VB.NET, WinForms, Databáze
Jakub Šust
Ahoj, teprve s tímhle začínám tak jsem si na zkoušku udělal 2 programy - server, který vypíše všechno co přijde a klient co se připojí a odešle text. Server funguje jak má, jenom klient, když napíšu zprávu a enter tak se konzola vypne a server vypíše že se klient odpojil. Proč? Kód je ze seriá...
VB.NET
Tomáš Herceg
Dobry den Potreboval by som porovnat datum suboru na servery s datumom programu v pc kvoli update.Poradite mi ako?Chcem este poprosit o zmenu z pdf na porovnanie suboru na servery.Dakujem
VB6/VBA
Karol
Dobry den Kdo by mi vedel poradit ako spravim napovedu takzvane bublinu ked uzivatel nabehne s miskou na ikonku?
Dobry den, jako zacatecnik resim mozna pro jine jednoduchy problem ale porad nemohu dosahnout pozadovany vysledek. Mam tabulky A,B ktere shodne obsahuji indexovy sloupec ktery je pomichany. Pokud indexove cislo existuje v obou tabulkach vezmi z nasledujiciho sloupce tabulky B String-hodnotu a...
SQL
tomas koci
Dobrý den, mohl by mi prosím dát někdo typ na knihu či web, kde se dá naučit definování textových polí a polí datagridview. Potřebuji se ve formulářích a dotazech odkazovat na buňky jiných datagridview a formulářů, získávat hodnoty buněk a měnit je. Děkuji
Offtopic
Zdravím, poradí prosím někdo, co je špatně na tomto postupu?: 1) dvojklik na Dataset.xsd 2) otevře se diagram s tabulkami - dám pravé tlačítko -> add -> query 3) potvrdím připojení -> USE SQL STATEMENTS -> INSERT 4) TableAdapter Query Config Wizard mi dopíše INSERT, které smažu...
VB.NET, ADO.NET, WinForms, Databáze, Bezpečnost
Dobrý den, mám problém s visual studiem 2010. Pokud na formulář natáhnu jakoukoli komponentu a chci ji přemístit nebo roztáhnout, tak ve chvíli, kdy na ní kliknu a pohnu myší, tak komponenta zmizí, takže nevím, kam ji posouvám nebo jak ji zvětšuji. Stejně tak se nezobrazují ty modré a fialov...
Visual Studio
Dobrý den. Napsal jsem si aplikaci pro správu seriálů a chtěl bych se zeptat, jestli by tento kód, jenž má jako první vytáhnout soubory podle zadané přípony, potom je podle první části jejich názvu rozřadit na seriály (každý musí být jen jednou :D) a potom podle těchto seriálů vytvořit TabPagy, d...
VB.NET, WinForms
Ondřej Ondryáš
Dobrý den, poradil by mi někdo s následujícím? Pokouším se po stusknutí Buttonu zjistit hodnotu TextBoxu (obojí uvnitř EditItemTemplate ve FormView) a následně vyhodnotit zda se má provést update, nebo v opačném případě jiná akce. Problém je v tom, že 1: si neumím hodnotu textboxu přečí...
Je možné lehce "naklopovat" Panel po stisku myši podle její pozice, jako ve Windows Phone 7? Pokud ano, jak?
C#, WPF, WinForms
Zdravím, rozjel jsem si WeifenLuo DockSuite, funguje to jak by mělo. Ale... mám dva panely, a když u nich dám DockLeft tak se oba budou dockovat doleva jako záložky mezi kterýma se dá přepínat, já chci ale aby byli vlevo ale pod sebou, aby se prostě rozdělili a jeden šel dolů a druhý zase nahoru...
VB.NET, Komponenty, WinForms
Roman Zkamene
Dobrý den, Tuto otázku jsem pokládal i v sekci C++, ale myslím si že ve VB.net by to šlo jednodušeji. Chci vytvořit program přez , který by ukládal do proměnné data o stisknutých klávesách na počítačové klávesnici a ty data z proměnné ukládal na flashku(to jeprvní věc, kterou nevim jak udělat) ...
Dobrý den, existuje nějaký způsob jak zjistit souradnice vybrané buňky v datagridu? Nemyslím indexy ale skutečné souradnice. Díky
WinForms, .NET
radek novák
Vyděl jsem návod jak udělat vlastní zalahví okna viz zde:http://www.vbnet.cz/forum-tema--4889-jak_vytvorit_vlastn_237_okno.aspx Jak tam dám tlačítko?
Architektura, WinForms
Dobrý den, potřeboval bych pomoci s následujícím problémem. Mám na Form1 TextBox1 a DatagridView1 který má tři sloupce (A, B, C). Nevím jak nadefinovat, aby při přidání nového řádku v DataGridView1 byla výchozí hodnota sloupce A hodnota zapsaná v TextBox1. Opračně to umím, ale toto ne a ne nadefi...
Michal Horáček
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít