AudioVideoPlayback - soubor MP4 na WIN 7   zodpovězená otázka

VB.NET

Zdravím!

Vytvořil jsem desktopovou aplikaci, která kromě jiného přehrává v panelu na formuláři videosoubor. Použil jsem třídu Video ze jmenného prostoru Microsoft.DirectX.AudioVideoPlayback. Během testování na třech různých počítačích s Windows XP jsem narazil na problém při otevírání videosouboru ve formátu MP4. Většinu ostatních běžných formátů to otevřelo a přehrálo bez problému. Nainstaloval jsem si FFDSHOW a již při výchozím nastavení to soubory MP4 začalo přehrávat. Podotýkám, že na PC s Win XP před instalací FFDSHOW nešly soubory MP4 přehrát ani ve WMP ani ve VLC.

Při testování téhož programu na dvou PC s WIN 7 (jeden 32 bit verze, druhý 64 bit Ultimate) se při otevírání MP4 souboru v mém programu generuje chyba "VFW_E_UNSUPPORTED_STREAM" číslo -2147220891, přitom ve WMP i ve VLC soubory MP4 přehrát jdou i bez FFDSHOW. Po instalaci FFDSHOW se situace bohužel nezmění. Zkoušel jsem s tím laborovat několik hodin, ale bezvýsledně.

Máte někdo nápad co s tím?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Windows XP neobsahuje žádné kodeky pro přehrávání MPEG4, Windows 7 pouze některé formáty MPEG4. ffdshow je odpad, na který bych vůbec nespoléhal, pokud chcete profesionální dekodér, použijte CoreAVC.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Moc díky!!!

CoreAVC funguje skvěle a po dvanáctihodinovém laborování v oblasti, kde nejsem příliš silný v kramflecích je dvanáct dolarů fakt zadarmo...

Otestoval jsem to na WIN7 32bit, ale finálně aplikace poběží na jiném PC s WIN7 64bit. Doufám, že to bude fungovat obdobně a že když si CoreAVC odregistruji resp. odinstaluji na testovacím PC, kde už nebude potřeba, tak nevzniknou žádné licenční problémy při jeho instalaci na jiné PC.

Ještě jednou děkuji a zdravím.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback