Nové téma
Zdravím, před nějakou dobou se mi dostal do ruky jeden starší počítač. Chtěl jsem na něm přeinstalovat operační systém WIN XP. Po nabootování instalačního CD mi průvodce instalací vyhodil chybu, že v PC nenalezl žádný pevný disk. Tuším že není ani v BIOSU nalezený. V seznamu disků se v B...
Offtopic
anonym
Dobrý den, mám asi jednoduchý dotaz, ale nemohu najít odpověď. Potřebuji aby se mi po kliknutí na hlavičku nebo buňku sloupce v DataGridView ve formuláři zobrazil název vybraného aktivního sloupce. Zkoušel jsem: Tam se mi objeví toho hodně, ale ne jenom jméno. Děkuji za radu
VB.NET, WinForms
Tomáš Herceg
Myslím, že by nebylo od věci vytvořit další diskusní fórum a tentokrát o XNA. Taky by se hodil nějaký tutoriál, slyšel jsem že o XNA bude nová stránka? Když už funguje oficiálně i ve VB.NET, tak by mohl přilákat další programátory :)
Ahoj, lze nějak donutit GridView aby si číslo aktuálně zobrazené stránky ukládal do QueryStringu?
ASP.NET WebForms
Dobrý den, mohl by mi prosím někdo poradit jak pozměnit níže uvedený kód tak, aby řetězec, který zadám do TextBox1 byl hledán ve všech (A, B, C) sloupcích tabulky a ne jenom ve sloupci A. Děkuji za radu
VB.NET, WinForms, Databáze
Michal Horáček
Zdravím, Mám jeden LinkButton a jeden TextBox a když do něj něco napíšu a zmáčknu klávesu ENTER tak chci aby to vyvolalo událost jako kdybych klikl na ten LinkButton. Netuším jak tomu TextBoxu nastavit aby toto provedl. Předem děkuji za všechny vaše cenné rady..
Dobrý den, mohl by mi někdo poradit a pokud možno načrtnout kód, jak vyřešit chybovu hlášku při výpisu filtru: (Visual Basic.NET 2008) V případě, že se začnou vypisovat řádky s hledaným řetězcem ve sloupci "A" a v jiných sloupcích je hodnota Null zahlásí to konflikt převodu DBNull na ...
VB.NET
Chci se vlastně zeptat na dvě věci. 1) Programuju přibližně rok a doposud jsem nepochopil rozdíl mezi cyklem While ve VB.net a podmínkou If. Když třeba napíšu tenhle kód.. Asi mě chápete. Vím že cyklus while se opakuje dokola dokud podmínka neplatí, ale to se přece dá říct i o podmínce If ...
VB6/VBA
David Kitner
Zdravim, chtěl jsem poprosit o radu. Mám stránky vytvořené v asp.net a potřeboval bych, aby si správce stránek který neumí HTML mohl upravovat obsah stránek sám. Mám vytvořený úřet pro správce a databázi. Diky za rady.
Ahoj, Potřebuji poradit s grafickým rozvržením ASP.NET. Vytvářím si systém, který se skládá s dvou sloupcového layoutu s posuvným obsahem, hlavičkou a patičkou. Vytvořil jsem si defaultu v kterém je html a potom jsem si vytvořil StyleSheet do které ho jsem nahrál css a nevím jak je spolu propoj...
ASP.NET WebForms, Grafika
Je možné nějak získat ReSharper zadarmo (nepochopil jsem úplně všechny typy licencí)? Jako studentovi se mi 42€ doma zrovna neválí.
Visual Studio, Offtopic
Petr Zajíc
Zdravím, potýkam sa z jedným určite banálnym problémom. Potrboval by som zobraziť dátum v určitom formáte v prvku Label. Dátum sa získava z databázy. Získavanie dátum z databázy riešim pomocou nasledujúceho kódu: Nájde sa niekto, kto ma postrčí správnym smerom? Dík
C#
Patrik Volka
Mám stažený Visual C# 2010 Express, XNA Game studio 4.0 a když otevřu nový projekt Game a spustím to F5kou tak mi vyskočí okno: http://www.2i.cz/84651c36e5 Myslíte že je to grafickou kartou? Že je prostě stará? Mám notebook asus X51L a v ní je grafická karta "mobile intel(r) 965 express&quo...
VB.NET, XNA
Ahoj, mám asi začátečnícký dotaz ohledně vložení záznamu do více MSSQL tabulek. Nejlepší asi bude když uvedu příklad: Mám dvě tabulky v databázi a to KlientObecne a KlientKontakty. A já potřebuju, když budu vytvářet nějaký formulář pro přidávání nového klienta tak aby se mi tam najednou o...
ASP.NET WebForms, Databáze
Dobrý den. Mám stručnou otázku. Jak lze v XNA zjistit aktuální FPS? Už jsem to hledal ale marně. Děkuji předem za odpověď (XNA 4, VB.NET)
VB.NET, XNA, Algoritmy
Dobrý večer, podle jednoho článku http://vbnet.cz/clanek--72-pracujeme_s_protokolem_http.aspx jsem zkoušel do své aplikace přidat funkci zjišťování aktuální verze. Webovou stárnku jsem si proto sám vytvořil a mám tam jen řádek AktualniVerze|1.2.0.0, ale když to je napsáno takto, program aktuáln...
Zdravím, mám problém se spuštěním ASP.NET Configuration tool na nastavení uživatelů. Když se ho pokusím zapnout normálně z Visual Studia 2010 (tlačítko nad solution explorerem) tak se mi jenom dole na liště ukáže, že se zapnul ten server, ale nic se nespustí. Tak na tu ikonku co se mi zo...
C#, VB.NET, ASP.NET WebForms, Visual Studio
Potřeboval jsem v programu zjistit, zda je aktuální uživatel členem skupiny Administrators. Protože jsem zvyklý na práci s velice užitečným (a návykovým) My a nechce se mi zbytečně psát kód navíc, neváhal jsem použít My.User.IsInRole(ApplicationServices.BuiltInRole.Administrator). Jenže z naprost...
WinForms, Bezpečnost
Potřeboval bych poradit jak udělat, aby má na liště minimalizovaná aplikace naslouchala kódy stisknutých kláves a podle nich a na základě ještě další podmínky provedla nějakou akci. Našel jsem něco kolem hotkeys, ale nikde jsem nenašel nějaký jednoduchý a názorný pro pochopení příklad ve vb.netu...
Ondřej Linhart
Dobry den, programuji hru arkanoid ve visual basicu a mám takový problém. Nevím jak udělat, že když se kulička dotkne cihly tak má zmizet a odrazit se zase od cihly pryč. Teď mi to funguje tak, že míček projde cihlou, cihla zmizí ale míček se neodrazí. Děkuji za odpoveď.
Petr Doleček
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít