No udělal jsem asi docela "prasárnu". Měl jsem hotový funkční prográmek, který byl rozdělen na několik "karet" v klasickém TabControlu. Všechno fungovalo bez problémů. Po nějaké době jsem se zhlédl v TabControlEx - vzhledově upraveném TabControlu. Vytvořil jsem si vlastní takovýto prvek a vložil ho do nového formuláře v původním projektu. Poté jsem z jednotlivých karet původního formuláře zkopíroval na karty nového TabControluF. Stejně tak jsem zkopíroval i kód, ve kterém jsem pouze upravil odkazy na jinak se jmenující TabControl. Vše fungovalo bezvadně, dokud jsem si nevšiml že po zkompilování a až následné úpravě kteréhokoliv prvku formuláře se mi vygenerovaly všechny události, které jsem používal v programu a neměli specifikovanou signaturu. Tady pak samozřejmě došlo i ke konfliktu, kdy jsem spouštěl proceduru událostmi s různou signaturou. Poté jsem tedy zkoušel čím toto mohlo nastat. Vytvořil jsem nový projekt, na formulář jsem umístil 3 objekty (klasicky vybrat z toolboxu a kliknout). Button1 - přímo na formulář TabControlF - přímo na formulář Button2 - na "kartu" TabControluF Vlastnosti samotného TabControlF jsem nijak neupravoval, viz: Public Class TabControlF
Inherits TabControl
End Class Vytvořil jsem jednoduchou událost a u této události jsem schválně umazal signaturu. Private Sub Button1_Click() Handles Button1.Click
MsgBox("kuk1")
End Sub
Private Sub Button2_Click() Handles Button2.Click
MsgBox("kuk2")
End Sub Po zkompilování a následné úpravě kteréhokoliv prvku formuláře se mi vygenerovalo: Private Sub Button1_Click() Handles Button1.Click
MsgBox("kuk1")
End Sub
Private Sub Button2_Click() Handles Button2.Click
MsgBox("kuk2")
End Sub
Private Sub Button2_Click(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs) Handles Button2.Click
End Sub Můj dotaz byl směřovaný zda jde tomuto "generování" nějakým způsobem zabránit. Pokud ne, musím samozřejmě na proceduru odkazovat tak jak jsem již napsal v některém z dřívějších příspěvků. Omlouvám se, že to takhle obepisuji, ale opravdu nevím jak to napsat krátce. To je taky důvod proč jsem nedokázal sepsat pořádně původní dotaz, sám jsem se v tom pěkně zamotal :) Jako opravdový začátečník jsem pravděpodobně přehlédl/nedodržel nějaké jednoduché základní pravidlo, proto vznikl tento dotaz.
|