Zjištění User-Agent IE prohlížeče   otázka

VB.NET

Zdravím,

mám dotaz. Už chvíli gůglím ale zatím nic.

Potřeboval bych pomocí VB2008 zjistit User-Agent hodnotu prohlížeče IE kterou má uživatel nainstalovanou v PC?

Dokážete mi prosím někdo poradit jak tuto informaci z Exploreru vytáhnout?

Dík moc

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Tak jsem zatím spáchal toto:

Dim Web As New WebBrowser
        Web.Navigate("about:blank")
        Web.Document.Write("<html><body><script type='text/javascript'> document.write(navigator.userAgent); </script></body></html>")

If Web.Document.All.Count > 0 Then
            Dim UserAgent = Web.Document.All(0).InnerText
            If UserAgent IsNot Nothing Then MsgBox(UserAgent)
        End If

Sice to asi není moc košér ale snad to bude fungovat. Pokud by někdo věděl o spolehlivější metodě budu rád.

Předem moc díky

Musí to být celý User-Agent řetězec nebo jenom verze IE? Ve druhém případě by stačilo použít WebBrowser.Version

Potřebuji celý UserAgent řetězec

Zdá se, že patrně neexistuje lepší způsob, než jaký už používáte. Existují klíče v registru, které umožňují overridnout výchozí hodnoty, které IE používá, nicméně ty vychozí hodnoty jsou nejspíš natvrdo zakódované do Internet Exploreru, takže pro ně není v registru žádný klíč (dokud nedojde k jejich změně, jak jsem psal výše).

Zatím to vypadá že ta moje metoda nejspíš funguje tak to zatím nechám tak, ale stejně si myslím že musí existovat čistčí způsob :c)

No, ještě můžete nareferencovat mshtml.dll a tam je rozhraní IOmBrowser (nebo tak nějak), které obsahuje obecné informace o prohlížeči, mimo jiné i userAgent string, a nebo IHtmlDocument2 (nebo 3, teď nevím) přes jeho vlastnosti window nebo parentWindow se lze dostat na rozhraní IHtmlWindow, které snad má taky userAgent vlastnost. Takže to je alternativní cesta pomocí COM rozhraní Internet Exploreru, ale pořád potřebuju instanci WebBrowseru a všechnu tu režii kolem jeho vytváření atd. Žádný čistčí způsob neznám, ale jestli na nějaký narazíte, neváhejte ho sem napsat, docela mne to zajímá :)

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback