XNA - Postupy při tvorbě herního objektu.   otázka

C#

Zdravím, mám v projektu třídu Sprite, která vykresluje Sprity, pokud chci ale přidat nějaký jiný objekt(např. Míc, Hráče, Překážku, Bonusy) , mám vytvořit novou třídu např. Ball a dát ji vykreslování znovu + vlastnosti, nebo ji jen podědit od Sprite, tím získám vykreslování a přidat vl. které jí chybý? Nebo je na to ještě nějaký jiný zpusob?

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Záleží na tom, jak potřebujete s objekty (míč, hráč, apod.) pracovat. Můžete vytvořit třídu pro každý objekt s tím, že se vám budou některé vlastnosti opakovat (pozice apod.) nebo se často užívá vytvořit jednu třídu např. HerniObjekt, která bude mít všechny společné vlastnosti pro všechny objekty a poté udělat jednotlivé třídy pro objekty, které budou dědit od třídy HerniObjekt.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Čili něco jako dědit objekty od Sprite, ještě mě napadlo, jestli k tomu něni vhodná třida DrawableGameComponent?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Ta je určena pro jiné účely. Dle mého bude klidně stačit, jak jste již sám uvedl, dědit od třídy Sprite. V praxi se toto běžně používá, takže se nebojte, že byste se pouštěl do něčeho "nevpraxipoužitelného" ;-)

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Ok, jdu na to ;) Díky za rady :-)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback