Nové téma
Dobrý den, mám pyramidu jako v televizním AZ kvízu - 28 šestihraných políček uspořádaných do rovnoramenného trojúhelníku, vrcholy nahoře 1, dole vlevo 22, vpravo 28. Cílem hry je ze získaných polí propojit (souvisle) všechny tři hrany. Dovedu vyřešit podmínky získání hran a má-li hráč 7 a víc...
Offtopic, Algoritmy
anonym
Mám otázku zda a jak lze udělat dll knihovnu z podprogramů napsaných ve VB pro EXCEL a ty pak volat z programu, který bude napsán ve VB5. Není problém je přidat přímo do kódu, ale s knihovnou bych výpočet programu zrychlil. Předpokládám, že novější verze VB nebo .NET by tuto možnost mohly mít. D...
VB.NET, VB6/VBA
Dobrý den, měl bych jeden dotaz ke složenému dotazu, kde mám pravděpodobně chybu v syntaxy a nebo "chci" něco, co prostě nelze... To, co chci udělat bych popsal asi takto: Najdi podle sloupce "osobaOne_id" a "osobaTwo_id" v tabulce "DVOJICE" odpovídající...
SQL
Zdravim chtel jsem vas poprosit o radu zda-li nevíte proc mi nejde ve VS2010 vytvořit v klasicke Form aplikaci zároveň ADO.NET Entity Data model a Linq to SQL Class. Jde vytvorit pouze jeden ale oba ne. Kdyz vytvorim oba tak vysledkem je hromada chyb. Jak ADO.NET tak i Linq Class vytvarim z jedne...
C#, VB.NET, LINQ, ADO.NET, WinForms
Zdravim neporadil by jste mi nekdo jak udelat kolem textboxu treba cervenej ramecek? Je to takova blbost ale me by to celkem zajimalo. Diky
C#, Komponenty, .NET
Používám funkci v SelectCommand=" { fn now() } AS dnes" a zobrazuji aktuální datum pomocí <asp:Label ID="Label25" runat="server" Text= '<%# Bind("dnes") %>' ></asp:Label>. Poradíte někdo jak zobrazit jen datum a rok ( nikoliv č...
ASP.NET WebForms
Dobrý den, nemůžu nikde najít postup jak zabránit uživateli vypnout formulář. Mám vypnutý ControlBox a aplikaci odebranou z lišty. Ale rád bych ještě zabránil uživateli vypnout aplikace přes Správce úloh v záložce Aplikace. Aplikaci píšu ve VB.NET 2010. Je nějaký postup?
VB.NET
Honza Tajovský
Napsal jsem si konzolovou aplikaci, zpracovává data z netu a ukládá je do souboru.(Stahuje slovíčka z flo-joe). Chtěl bych jí spustit jako daemona jak na to? Visual Basic .Net 2010.
Architektura
Ahoj. Delší dobu se potýkám s problémem jak přehrávat dva a více zvuků současně. Aby se překryli. Vždy se mi stane, že se ten pprvní vypne a začne se přehrávat druhý. Dík Radek
VB6/VBA
Vytvářím add-in pro nějakou cizí aplikaci a mám problém s breakpointama. Mám v debug módu nastaven external program, zatrženo unmanaged code debbuging a při spuštění se u breakpointů objeví hláška: The breakpoint will not currently be hit. No symbols have been loaded for this document. V ap...
Visual Studio
Budem veľmi, veľmi vďačný, ak mi niekto pomôže s nasledovným problémom. Mám napr. (zjednodušene) takýto kód Niekde v programe (no, ono je to taký pokus o textovú hru) si viem priradiť či predmety mám, alebo nemám. Avšak na jednom mieste potrebujem výber typu "Vyber si 2 ľubovoľné predme...
Zdravim resim takovej problem ohledne volani metody (metoda1). Nemuzu porad prijit na to proc mi nejde zavolat z dynamicky kompilovane trity Driver metody Run. Vzdy je vysledkem ze prvek cast1.CodeDrive je z duvodu ochrany nepripustny. Diky za kazdou radu.
C#
Ahoj. dělám proceduru kterou píšu do tlačítka a který když vyberu v DropDownListu jméno v seznamu, tak když kliknu na tlačítko, tak aby se mi v tabulce zobrazily pouze ty věci od toho jména co jsem vybral v tom seznamu. Nějak jsem to zkusil ale nevím proč ale nefunguje to. Děkuju za každou radu ...
Dobrý den, Při zkopírování projektu ve VB 2005 na jiný počítač mi po pokusu o spuštění programu Error list napsal tuto chybu: Unable to find manifest signing certificate in the certificate store. Po hledání na internetu jsem na jednom foru zjistil, že mám otevřít soubor *.vbproj a v něm ručně ...
C#, VB.NET
Ondřej Linhart
Cauko Tak sa mi podarilo nastavit si heslo v Access databaze pre moj program.Neviem nastavit toto heslo v programe VB6.Hlasi mi to "Nelze spustit aplikaci.Informacni subor pracovni skupiny nebyl nalezen nebo je jinym uzivtelem otevren ve vyhrazenem rezimu".Pomoze mi niekdo?
Databáze, VB6/VBA
Karol
Dobrý den, v SQL jsem totální amatér, nicméně odpověď jsem nikde nedohledal. Mám tři tabulky, u tabulky 1 a 2 jsem určil jako primární klíč sloupec id, u tabulky 3 jsem tyto sloupce použil jako cizí klíče u dvou ze tří sloupců. Tabulku jsem naplnil daty a do třetího sloupce, který není pomocí ci...
Databáze
Je možné kódem v PictureBoxu zobrazit daný obrázek z nějakého alba na Facebooku?
VB.NET, WinForms
Dobrý den, mám ve VB 2010 databázi, kde potřebuji filtrovat data. Na to už jsem tu několik návodů našel. Mám ale problém s tím, že potřebuji filtrovat tak, že zadám např. 5 kritérií a data chci zobrazit pokud je splněno alespoň jedno z nich. Mám např. sloupce nazvané podle roků 2011, 2012, 2013,...
Docela marně pátrám v execution planu po něčem takovém, jako jsou v Oraclu počty logických přístupů - consistent gets. Je tam jen typ logické operace. Téma můžete uzavřít, odpověď je: SET STATISTICS IO ON
SQL, Databáze
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zdali se dá načíst formát tabulky z databáze (bez dat). Jedná se o to, že mám více tabulek mezi kterými chci vytvořit relace. Nato ale potřebuji mít zadefinované sloupce v jednotlivých tabulkách. Ty bych mohl přidat ručně , nebo existuje něco jako GetOleDbSchemaTa...
Martin Valent
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít