Zdravím, potřeboval bych poradit v OOP Pokouším se na osvojit si základy OOP, proto se pokouším udělat nějakou "smysluplnou" aplikaci... Rozhodl jsem se pro jakousi "formulářovou textovou hru", kde jde o produkci surovin a stavbu různých budov. mám třídu _Building která obsahuje - property (jméno budovy, aktuální úroveň budovy) - funkce (nastavit cenu stavby[drevo,kamen,zelezo,zlato], zvysit uroven stavby) takze novou budovu jsem si přidal následovně
Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
Storage.InsertToStorage(500, 500, 500, 500) 'naplneni skladu
Dim Lumbermill As New _Buildings("Pila", 100, 100, 100, 100)
End Sub
a jelikož si chci vyzkoušet implementaci Pluginů, tak jsem si myslel že bych nějaké budovy přidal jako pluginy... použil jsem jako mustr článek p.Linkharta http://vbnet.cz/clanek--81-jak_rozsirit_... ale narazil na problém, jak vytvořit nový objekt z _Building, a pak s nám moci pracovat v programu? dejme tomu že si chci vytvořit novou budovu GoldMine v pluginu mám
Public Class GoldMine
Implements IBuildingPlugin
Public ReadOnly Property BuildingName() As String Implements IBuildingPlugin.BuildingName
Get
Return "Zlatý důl"
End Get
End Property
Public ReadOnly Property BuildingCost() As Integer Implements IBuildingPlugin.BuildingCost
Get
Return 100
End Get
End Property
End Class
Poraďte jak tedy vytvořím v programu nový objekt... v průběhu programu budu třeba chtít u některého z nich "zvysit uroven stavby", tak mě napadlo pole ale nějak nemůžu nacpat Plugin do Dim pole() as _Building
|