Nové téma
Ahoj, chtěl bych se zeptat zda se v rámci skvělého seriálu o ASP .NET nechystá článek o optimalizaci stránek pro webové vyhledávače (SEO). Vím že to není věc platformy .NET ale jedná se o obecnou záležitost. Na druhou stranu to ale tak něják k tvorbě webu patří. Je mi taky jasné že různé vyhladáv...
ASP.NET WebForms
anonym
Zdravím, hledám ověřenou knihovnu která by mi umožnila dockování oken v projektu. Na netu je jich několik, ale většina mě nutí do stylu Visual Studia (tzn. vlevo toolbox, vpravo toolbox, a uprostřed MDI okno kam se načítají dokumenty do tabů (tohle dělá například WeifenLuo). Já bych potřebova...
VB.NET, Komponenty
Dobrý den VB NET jsem zatím neviděl, proto v tomto ohledu začátečnický dotaz. Je principiálně rozdíl použiju-li k VB NETu databázi MS SQL nebo Oracle? Nebo je to stejné jako u MS Access t.j. Pro Jiné servery než MS podpora prakticky nulová. Díky
VB.NET
V programování jsem začátečník, koupil jsem si knihu, ve které je skoro každé druhé slovo implementace nebo inicializace. Tuším, co tyto pojmy znamenají, ale nejse jsem si uplně jistý. Nemohl by mi to někdo pořádně vysvětlit?
C#, Architektura
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Dobrý den, Hledal jsem na internetu VB6.0 ale nikde jsem ho nenašel. Můžete mi poradit kde ho najdu? (popř. i zkušební verzi)
Offtopic, VB6/VBA
Ondřej Linhart
Dobrý den, rád bych se zeptal na problém týkající se datového typu sloupců v DataTable. Vytvořím DataTable a v ní vytvořím 2 sloupce s určením datového typu: Následně použiji vytvořenou DataTable jako vstupní parametr metody: Problém je v tom, že pokud přistupuji k jednotlivým položk...
VB.NET, ADO.NET, WinForms, Databáze
Má VB.net resp VS něco lepšího než error provider? Nebo existuje jednodušší způsob jak ho použít u 30ti textboxů, než u každého upravit _validating?
VB.NET, WinForms
Jakub Šust
Zdravím hele mám tu problém s ukládáním profilů do database tak se chci zeptat jestli tam mám někde chybu nebo jestli je to chyba ze strany serveru WEB.CONFIG REGISTERUSER.ASPX REGISTERUSER.ASPX.CS
VB.NET, ASP.NET WebForms, Databáze
Zdravim Vas! Chcel by som pridat do mojej aplikacie start up pomocou prvkov ActiveX. Mohli by ste mi prosim poradit co je na tomto kode zle, lebo to do registrov nic nezapise. Proceduru volam pomocou A este jedna otazka dali by sa nejako obist prava administratora napr ak by som zmenil L...
VB.NET, Komponenty, WinForms
Lubos Kollar
Mam Visual Studio 2010 a resim problem s nefunkcnim Intellisense. Nastaveni v menu Tools-Options-Text editor-All languages a C# jsem kontroloval a tam mam Intellisense zapnute. Ale volba Edit-Intellisense-Toggle Completion Mode je neaktivni. Navic nefunguje ani automaticke tab formatovani, tedy v...
C#, Visual Studio
Poradil mi někdo jak se mám dostat napříkald na Properties listBoxu když ho mám umístěný v tabulce? Když kliknu na tabulku dostanu properties jen tabulky. <asp:TableRow runat="server"> <asp:TableCell runat="server" CssClass="tabtdh"></asp:TableCe...
Jirka Pénzeš
Dobrý den, dnes jsem narazil na nepříjemnou věc. Na formuláři mám Tabcontrol se 2 tabpages a připojeným image listem. Jakmile však zobrazuji u těchto tabpages v záhlaví obrázky (přes vlastnost ImageIndex)z image listu , při najetí myši mi začne tato komponenta problikávat. Co jsem googlil, tak ně...
C#
Potřeboval bych poradit, jak je možné ve Visual Basic Net detekovat, jestli na zadané adrese a portu (např. rtp://230.238.40.23:4000) vysílá lokální provider streamovaný pořad. (Potřeboval bych čas od času projet předem definovanýé rozsah adres a zjistit, zda a co se tam vysílá.) Mělo by to...
Máte někdo zkušenost s tím, že by truecrypt zpomaloval komp? (konkrétně hovořím o nějakám obyčejném acer netbooku) Nemám s tím bohužel žádnou zkušenost Díky
Offtopic
Tomáš Herceg
Dorbý den, prosím o pomoc ... Mám tabulku v databázi MYSQL kde je jeden uživatel třeba sedmkrát. A potřeboval bych aby se z mysql dotazu vytvořil datagridview kde bude zobrazený každý uživatel a k tomu políčko ve kterém bude zobrazeno kolikrát se záznam v tabulce vyskytuje. Datagridvie...
VB.NET, WinForms, Databáze
Jakub Tyityiš
Dokázal by mi někdo poradit s násleujícím problémem? Mám ve VB.NET stránku v níž mám listBoxy které při load stránky plním daty z DB. Stránka je jakýsi formulář, po odeslání formuláře, plním listBoxy jinými daty a mám to ověžené že jinými, zkiusím si je vypisovat, ale při zobrazení stránky obsahu...
Dobrý deň. V práci som dostal notebook s nainštalovaným Win XP Pro v talianskom jazyku (firma má sídlo v taliansku a odtiaľ bol ntb zaslaný). V ntb mám nainštalované aplikácie na programovanie PLC a HMI (tie sú v angličtine). Nakoľko po taliansky neviem, firma mi zakúpila takú istú verziu OS, al...
Róbert Pavlík
Ahoj, Snažím se provést fulltextové vyhledávání za použití odbccommand parametrů, kvůli injectu. Systém pokaždé hlásí chybu vyhledávacího řetězce. Neřešil jste to již někdo? Díky za pomoc Můj kod :
Dobrý deň ,mám aplikáciu ktorá komunikuje s WebService a potreboval som tam niečo ako logovanie a napríklad pri výpise že bola operácia úspešna sa zapíše aj názov namespace + metódy. Pomocou google som našiel tento kód : ale kód na získavanie vyzerá takto : a mám pocit že to nieje najrozumn...
Dobrý den, Mam graf, kde kazda LineSeries ma jiný PolylineStyle(jinou barvu a čárkování - StrokeDashArray). Problem je, že v legende grafu nevidím jaky je styl te čáry, protoze se nezobrazuje čara. Vytvoril jsem si proto vlastní styl pro LegendItem, jen nevim jak mu predat v kodu hodnotu Strok...
WPF
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít