Nové téma
Zdravím, tvořím program kuličky na kterém se učím pracovat s grafikou. Nemůžu ale přijít na to jak po nárazu kuličky do jiné změnit rychlost a směr kuličky. Přikládám celý zdroják: Poradí někdo kdo s tím má skušenosti? Děkuji. Pavel
VB.NET, WinForms
Patrik Šimon
Zdravím, neřešil jste někdo ošetření události MenuItemClick v menu, které je v MasterPage ? Podle všeho to nefunguje. Případně bych byl rád za nápad, kterým bych tenhle problém obešel. To menu, ale chci na MasterPage ponechat:)
ASP.NET WebForms
Franta Kučerů
Zdravím všechny místní hlavouny. Potřebuji poradit jak si ulehčit práci při následující situaci. Potřebuji vyhodnotit před opuštěním formuláře zda nedošlo ke změně hodnoty v některém z textboxů, maskedtexboxů, datatimepickerů apod. Těchto prvků je dohromady cca. 50. Existuje nějaká možnost ...
VB.NET
anonym
Dá se nějak nastavit aby pro buttony bylo výchozí nastavení CausesValidation nastaveno na false?
Petr Zajíc
Dobrý den, mám problém s dotazem v accessu. Pokud porovnávám hodnotu z tabulky (double) a nějakým číslem (též double), nelíbí se tomu použití čárky jako desetinného oddělovače. Nepřišel jsem na to jak to vyřešit. Převedení čísla do jiného formátu (s jiným oddělovačem) jsem nenašel. předem d...
VB6/VBA
Alexx
Potrebujem kresliť väčší počet čiar kde záleží aj na rýchlosti vykreslovania. V tomto fóre som sa dočítal že grafika vo WPF je HW akcelerovaná graf.kartou cez DirectX a WPF sa dá integrovať aj do Winforms, tak som chcel porovnať rozdiel c rýchlosti vykreslovania medzi Winforms a WPF. Vo VB.NET Ex...
VB.NET, WPF, Grafika
Miloš Chaloupka
Potřebuji do StartLocation přiřadit libovolný adresář, požaduje typ integer, co s tím? Dik za nápovědu. p. End Class
Jusepe
Dobrý den, máme ve firmě počítač s WindowsXP s nainstalovanými Office 2007 a v excelu nefungují klávesové zkratky CRTL + C, V, X..., místo zkopírování do schránky se vyvolá příkaz odstranit buňku! V makrech není nic co by funkci schránky přepisovalo, ve wordu v nastavení klávesových zkratek...
Office
Michal Plško
Dobrý den, nevíte jak udělat aby se mi v listboxu zobrazili všechny "name" z tabulky databáze? a když kliknu na nějaký řádek v listboxu tak se zobrazil "text" z databáze v textboxu jak je to na obrázku zde. http://vb.razv.net/img/sc1.jpg Děkuji za odpověď.
Radovan Zvolský
Jak v VB6 zamknout aplikaci, aby byla vždy "nahoře"? Antivir, aktualizace, uživ... Externích programů je spousta. Tím ne.
Dan Marek
Dobrý den! Existuje nejaky postup na zistenie suradnic jednotlivych bodov nakreslenych vo formate bmp čiže pozici jednotlivych pixelu alebo to jak nazvat vypisat ako suradnice x a y. Momentalne pracujem na cnc vrtačke, frezke a chcem použiť ho len na primitivne vyrpbky ako panely pristrojovych...
VB.NET, Grafika
Dobrý den! Mohol by mi niekto poradiť prosím aky je opačny krok pre split? Rozumiem tomu ako reťazec rozobrat ale iny by som zase potreboval spojiť napriklad budem mať 10 hodnot v listboxe a potreboval by som ho spojiť do reťazca "1,2,3,4,5,6,7,8,9,0" a pridať ho do dalšieho listboxu...
Vo Visual Studiu mi chýba jedna featura. V NetBeans keď stlačím Alt+Insert niekde vo vnútry tiredy tak sa mi zobrází okienko s voľbami, jedna z nich je Override & Implement Method... keď si vyberiem metódu z rodičovskej triedy tak mi ju IDE automaticky vygeneruje. Neexistuje niečo podobné aj ...
Visual Studio
Frank Hliva
Zdravim. je to upravenej kousek kódu z článku VB pro začátečníky Díl.8 ze souboru se nactou data do listview vsechno de dobře dokud je soubor napsanej jmeno,1,2 jmeno2,1,2 jmeno3,1,2 ale pokud je pod tim jeste pripsanej nějakej komentář třeba jmeno,1,2 jmeno2,1,2 jmeno3,1,2 ...
VB.NET, I/O operace
Prešiel som s VB6 na VB .net 2010 Express a zaujímalo by ma ako je najlepšie pod .net pracovať s ikonami ktoré používam vo svojom programe či ich šíriť spolu s programom ako samostatné súbory a načítavať ich podľa potreby pri zobrazení jednotlivých formov alebo radšej uložiť do resources ?
Řešil někdo tenhle problém ? Chci do source obrázku dát obrázek z memory streamu. Jde o fotobanku kde ukládám původní obrázek do HDD a náhledy chci generovat on fly a zobrazovat bez meziuložení. Našel sem na webu řešení s Handlery ale chci se zeptat jestli se to nedá řešit nejak lépe. Dí...
C#, VB.NET, ASP.NET WebForms, Grafika, .NET
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
v článku http://www.vbnet.cz/clanek--34-vb_net_od_zacatku_dil_9_pridavame_druhy_formular.aspx je kód resp. řádek kterým můžu informace z listviewu přenest třeba do labelu nebo textboxu použil jsem ho zde když kliknu na položku v listu tak mi určitá informace skočí do labelu ale když kliknu n...
Jak nastavit VS 2010 aby mi při Debug nahlasil chybu (varování) při pokusu přiřadit pole poli se vzájemně nekompatibilním typem hodnot. Např. pole integer do Pole stringu. V záložce projektu Compile-Warning configurations mam první 3 položky na None. Tj. Option strick off. Jak by se měla dime...
VB.NET, Visual Studio
Ondřej Linhart
Dobrý den, stále přemýšlím jak vyřešit můj problém a napadá mě pouze použití vlákna, ale jelikož s tím nemám žádné zkušenosti, potřeboval bych aspoň trochu poradit, jak bych měl postupovat. Takže můj problém: ve formu vykresluji běžnou 2D grafiku v metodě Form_Paint, dále mám Timer, který se pomo...
C#, Threading, WinForms
Moje aplikace se nainstaluje ale ma spuštět nějaky program ale každy ma jiny system a program muže byt kdo ví kde umisten.Jak ho spustit ?
VB.NET, Architektura, Algoritmy
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít