Nové téma
CLR by nemělo za běhu aplikace umožnit nahrát referencovanou knihovnu podepsanou silným názvem (Strong Name), která byla po podepsání jakkoliv modifikována (třeba změnou jediného bajtu), protože nebude odpovídat její hash a tedy vyhodit vyjímku FileLoadException. Po řádově týdnech studií a experi...
VB.NET, Bezpečnost
Ondřej Linhart
Dobrý den, mám dotaz. Pro zjištění vlastní IP adresy využívám následujícího kódu, který funguje bezvadně ovšem pouze na XP. U W7 to ovšem vrací jiný řetězec. Existuje nějaká jednoduchá náprava? Děkuji.
VB.NET
Dobrý den, mám tenhle kód: Po dvou letech sem se vrátil k VB a chtěl sem si udělat cyklus, aby mi nahrazoval proměnou a v cyklu i. Jenomže, se mi nenahrazuje to a. Nevíte kde dělám chybu? Asi se pudu zahrabat.
anonym
Dobry den, resim tu jeden ukol, jak v Accessu naprogramovat, aby se jedna accessova tabulka s velkym mnozstvim radku (cca 300tis.) ulozila do xls, ale predtim aby se rozdelila do vice listu, protoze do xls listu se vejde jen cca 65 tis. radku. Poradi mi nekdo prosim? Dekuji!
VB6/VBA
zdravím, chci se zeptat zda by se tu našel někdo kdo by pomohl s touhle úlohou, vis. níže, nebo jestli by byl někdo ochoten jí zkusit udělat a poslat mi na mail :) ve VB se ještě moc neorientuji, tak sem se chtěl zeptat tady :) zadání úlohy zní: Realizujte program, př. na evidenci vozového par...
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda lze programově změnit šířku vertikálního scrollbaru v DataGridView a nastavit, aby byl vždy viditelný. Luštil jsem návody z různých fór ale většinou to řeší tvorbou vlastní komponenty, což mi příjde zbytečně složité a nechce se mi věřit, že by takováto ...
VB.NET, WinForms
Hellis
Dobrý deň, Pracujem na simulátore časticového systému, VS Ult 2010, XNA 4. Mám vytvorené dve priestory, časticový(akoby world space) a screen space.Transformujem to touto funkciou(z časticového do screen): Prípadne môžem uviesť aj inverznú funkciu, ak by to pomohlo. Všetko funguje, ale chce...
C#, Grafika
Dobrý den. Mám otázku týkající se postupu při řešení problému s kombinací znaků. Chtěl bych vytvořit fci, které v parametru zadám nějaké pole znaků a fce by tyto znaky procházela, a tvořila různé kombinace. Například do funkce vložím A, B, C, a ono mi to vytvoří: A, B, C, AA, AB, AC, BA...
C#
Tomáš Herceg
Chci se zeptat kde najdu seznam jmenných prostorů, tříd jejich vlastností, metod a parametrů. asi to bude link na stránky MS ? A nejspíš vše v angličtině. Češtinu mám raději, ale podřídím se.
VB.NET, Visual Studio
Dan Marek
Zdravím. Potreboval by som po zmene mena(UserName) v DropDownList1. aby mi DetailsView1 zobrazil vybraného užívateľa z tabuľky databáze.(VB.Net VS2008 MSSQL2005) V podstate potrebujem nejako zadať vo VB.NET aby DetailsView zobrazil mnou vybraného užívateľa. Potrebujem príkaz v C#: Membershi...
C#, ASP.NET WebForms, Databáze
Zdravim, mám aplikaci která umožňuje po spuštění dynamicky vytvářet příkazy linq do databáze. Problém je v tom že nemůžu vytvařit instanci třídy DataClassesNorthwinDataContext v dynamicky vytvářené třídě Driver. Pořád mi to píše chybu byl očekáván typ. Myslím si že jsem něco přehlídl ale nemožu p...
Mám na formuláři 10 Combobxů no a do všech potřebuju zadat stejný items, a mám je všechny pojmenovaný ComboBox1 až ComboBox10. Takže mě napadlo, při mojí lenosti že by to šlo doplnit cyklem for, ale nevím jak to doplnit o tu proměnou Napadlo mě teda že ta proměnná z by mohla být v závorce, ale n...
VB.NET, Algoritmy
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak se dá zjistit s jakými atributy byla spuštěna aplikace? (např. C:\cnsApp.exe -ahoj) Byl bych velice rád za krátký kód(visual basic .net) který vypíše na konzoli "-ahoj", popřípadně jiný text získaný z parametru. Předem děkuji. ...Honza -edit o...
Honza Tajovský
Jak vybrat pouze data z jedné tabulky (tab1, klíče URL, titulek, datum, pocitac). Potřebuji vybrat ty záznamy, u kterých není v URL část řetězce, která je uvedena ve druhé tabulce (URL). Mělo by se jednat o stejný dotaz jako SELECT knihovna.kniha FROM knihovna,cetba WHERE knihovna.kniha=cetba.kni...
SQL
Jan Fíla
Chtěl bych se zeptat jestli někdo nemá zkušenost jak řešit problematiku různých verzí office na stanicích uživatelů ? Např. mnou vytvořená aplikace psaná v VB.net 2010 express má referenci na Microsoft Access 11.0 object library což odpovídá verzi office 2003. Jenže pokud má někdo jinou verzi of...
Reflexe, .NET
Robim vo VWD 2010 Expres/Silverlight 4 Pri pisani rozhrania silverlight aplikacie mi nevyskocila ziadna chyba. Po spustení príkazu Debug-Build vsetko prebehne v poriadku ale potom ked sa vratim do okna Design rozranie aplikacie zmizne a vyskocia tieto chyby: System.InvalidOperationException...
WPF, Silverlight
Dobry den! Nevie niekto nahodou nahradu za VarPtr z VB6. Lebo ten kod by som chcel použiť vo 2008čke ale neviem najsť za nu nahradu. diky PH
Honza Dědek
Zdravím, mám na stránce komponentu formview, ta obsahuje u jednotlivých módů tlačítka save a back. Na stránce mám ještě tabulku, která je pod Formview ale ne přimo v komponentě formview, potřeboval bych ty tlačítka umístit pod tabulku. Jak by se to řešilo, napadlo mě pozicovat to nějak přes css,...
ASP.NET WebForms
Zdravím, mám v C# aplikaci, která se připojí k mysql. Potřebuji ale, aby se mi po otevření nového formu předaly data pro připojení. Nějak na to nemůžu dojít jak se to dělá :-( Nový form otevírám takto : Děkuji za radu
C#, WinForms, Databáze
Dobrý večer! Existuje nejaky 100% sposob prevodu VB6 projektov do VB2008 lebo tie kody sa rozlišuju a mam nejake veci VB6 ktore potrebujem previesť na 2008 ale ak to urobím normalne s 2008čklou tak je tam spusta errorov na ktore ja som moc kratky aby som ich zvladol exituje nejaka metoda na to...
Peter Hajlík
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít