Problém s Visual Studiem 2010 i 2008   otázka

VB.NET

Zdravím,

mám formulář, který obsahuje MenuStrip, jednoho dne mi z něj zmizeli všechny podmenu, nevím jak je to možné. Pokud se je pokusím znovu přidat, program nejde spustit, vyhodí InvalidOperationException a debugger mi ani nenapíše kde se stala chyba... jen tohle. Když pak vlezu do designeru vyskočí na mě "Object reference not set to an instance of an object.". Pokud se pokusím MenuStrip smazat, stane se to stejne.

Vím že mi bez znalosti kódu těžko pomůžete, ale jak byste to řešili vy?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Známý problém, stává se i po instalaci Service Packu pro Visual Studio. Řešením je ručně opravit soubory vytvořené Visual Studiem (*.designer.vb). Je dost pravděpodobné, že budete muset všechny nabídky odstranit a vytvořit znovu, což je kulervoucí zejména pokud máte položky lokalizované do více jazyků a přiřazené k nim obrázky a klávesové zkratky.

Projděte designer. Často se stane, že vám kontroly v něm zůstanou, ale chybí jim přidání do parent kontrolu. Ověřte tedy jestli tam máte řádek s Add(control) u vlastníka daného/chybějícího kontrolu.

Hodně zdaru

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback