Nové téma
Čau kucííí.. Nějak moc si v tom nefrčím, nýbrž potřebuju do školy udělat nějakou jednoduchou encyklopedii...i pro nevidomé...pro vidomé je to zatim v pohode....ale ted potrebuju ze kdyz dana osoba osoba aktivuje mod pro slepe aby po najeti na obrazek se prehral zvuk (s tematem daneho odkazu na kt...
VB6/VBA
Tomáš Herceg
Ahoj, jak prosím předem zjistím, že příslušná aplikace podporuje více otevření souborů najednou v jednom procesu? Např. že excel podporuje otevření víc xls v jednom. Je to někde v registrech ? Nebo dá se otevření svěřit nějaké api funkci která to ohlídá a otevře asociované soubory buď v jednom pr...
WinAPI
Jiří Sedlák
Ahoj, mám Web.sitemap a v něm několik adres na stránky. Na některé stránky bych se ale potřeboval odkazovat i programově. Chtěl bych vědět, jestli a jak by šlo, abych nemusel v konkrétní události vypisovat URL adresu ručně, ale aby se načetla z Web.sitemap, abych když to budu chtít změnit, ...
ASP.NET WebForms
anonym
Dobrý den, potřebuji poradit jak udělat následující: mám třídu (UserControl) "UC_otazka" v ní je nadefinován Label "Otazka" a Texbox "Odpoved" (+pár dalších, ale to neni momentálně důležité) mám formulář, na který je přidávána tato třída takto: Toto mi funguje ...
VB.NET
Dobrý den, rád bych se opět dotázal pro radu ohledně xml. Svou aplikaci už jsem dotáhl skoro do konce. Poté co jsem provedl build -> build z horního menu, jsem očekával, že vše pujde a ono také do jisté míry taky jde. Jediný problém, že: 1) Program načte xml soubor z této složky (byl př...
Visual Studio, Offtopic, XML
Dobrý deň. Vie prosím niekto kód na zistenie kolko krát sa nachádza znak - napríklad v premennej ? Predom dakujem za odpoved
Ahoj, zajímalo by mě jestli je nějaký způsob, jak pomocí c# v asp.net importovat data z XML souboru do SQl databáze. Jedná se mi o již vytvořené funkce. Vlastní komponentu si naprogramovat dovedu, ale reaději bych použil nějaký standard. Díky
SQL, XML, Databáze, .NET
Zdravim, potreboval bych poradit jak by se dala testovat stabilita databáze (na Microsoft SQL serveru). Myslel jsem treba ze by se databáze bombardovala dotazy tak dlouho dokud by nespadla, ale nevim jestli je to dobrej nápad a jestli by vubec nekdy spadla.
SQL
Chcem požiadať o radu pri návrhu tabulky cenníku. Neviem pre ktoré riešenie z nasledovných sa mám rozhodnúť: 1. Pre každý rok jedna tabulka. 2. Tabulka, ktorá bude mať 3 stlpce a budem pridávať riadky Položka rok cena Tovar1 2010 10 Tovar1 2011 12 Tovar2 2010 8 Tovar2 2011 9 ...
Gabriel
Dobré poledne. Omlouvám se asi za značně jednoduchý dotaz ale nějak to nemůžu nikde najít. Používám komponentu ListView a v posledním kroku potřebuji provést úplně jiné zobrazení. Takže jsem vytvořil 2 panely v šabloně které mají nastevené něco takovéhoto: Jen nevím, jak zjistit celkový počet...
Tomáš Bezděk
Zdravím vás Velmi si vážím vaší dosavadní práce na zdejším webu. Přesto bych měl jeden dotaz k současnému stavu. Nebylo by možné, aby se zdejší web tématicky věnoval vb.netu, jak již sám název domény nabízí? Pokud by se stránky jmenovali www.asp.net, tak bych zde přece taky nehledal informace...
Offtopic
Dnes jsem narazil na zajímavou věc. Máme-li dvě proměnné, do kterých chceme naráz přiřadit stejnou hodnotu, máme dvě možnosti: Druhá možnost však ve Visual Basicu nefunguje tak, jak by se dalo očekávat, tedy že obě proměnné budou mít hodnotu 3. x bude mít hodnotu 0 a y 2, protože VB to vyhodnotí...
Zdravim mohl by jste mi nekdo poradit v cem delam chybu. Mam program kde by se po kliknuti na tlacitko mel odstranit radek z databaze, ale v pripade ze aplikaci vypnu a znovu zapnu tak ten radek co jsem predtim odstranil je stale tam. diky za radu
C#, ADO.NET, WinForms, Databáze
Týká se spíše JS i když v asp.net aplikaci. Otevírám ze stránky pomocí JS nové pomocné okno, to si uživatel upraví podle svých představ a také na stránce umístí kam chce a když ho nepotřebuje zavře ho. Poté si chce otevřít významově shodné okno s jiným obsahem ve stejném stavu jako bylo okno před...
Dobrý den! Ako sa da vo VB ziskať interval menší ako jedna 1ms? Dakujem s pozdravom PH
VB.NET, WinAPI
Po delší době jsem se vrátil k práci s VB a potřeboval bych konvertovat.frm a ostatní soubory VB 4.0 do VB 6.0. Myslíte, že by to bylo možné? Děkuji
Petr Zajíc
Dobrý den, používám VB 2010 a potřeboval bych poradit. Mám v aplikaci proceduru, která načte dvě docela rozsáhlé databáze, vzájemně je prohledává a provádí spoustu výpočtů a vyhodnocování. Celá procedura trvá asi dvě minuty (původně jsem to dělal v excelu :) a tam to bylo asi 9 hodin). Nevyužívám...
Dobrý den! Chcel by som sa spýtať či niekto nevie ako jednoducho generovat "Impulzy" , to znamená napríklad 1 krat za sekundu dojde k nejakej udalosti a stale dokola a ten čas by sa dal predlžovať a skracovať. Mne sa to podarilo velmi komplikovaným sposobom. Potrebujem niečo strašne ...
Komponenty, .NET
Dobrý den. Jak lze číslo "dostat" do určeného počtu míst? Myslím tím, že když si určím třeba počet míst 5, tak mi z čísla 69 vyleze "00069", z čísla 550 "00550" a z čísla 12345 "12345". Děkuji předem.
VB.NET, .NET
Vladimír Tomek
Před mnoha a mnoha lety nám kdosi (dnes již neznámý) vytvořil aplikaci, která ukládá data na disk binárně. Potřebuji docela nutně z mnoha a mnoha (řádově tisíce) datových souborů vytáhnout nějaká data, nicméně k tomu potřebuji tento binární formát "prolomit". Již po mnoho dní se s aplik...
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít