Vážení, dovolil bych si pokračovat v předchozí diskuzi a rozšířit ji o další dotaz. Přeložil jsem popisovaný kód z VBA do VB. Net. Použil jsem Visual Studio (VS) 2010 Tools for Office Runtime. Ve VS jsem založil nový projekt jako template „Excel Workbook“ a naiportoval jsem převáděný program (uživatelské prostředí excel, zpracování výpočtu VBA). Ve VS jsem přidal nový modul a zdrojový kód kalibrace programu napsanou ve VBA (nejkritičtější část programu délku výpočtu) jsem nakopíroval do nového modulu a provedl potřebné úpravy tak, aby kód běžel pod VB .net. Po spuštění a porovnání programu pod VBA a VB .net jsem se nedočkal výrazného zlepšení. Při nastavení zarážky do dvanáctiny výpočtu (kalibrace) jsem dostal následující časy výpočtu (počítač - Intel® Core™ i5 CPU 760 @ 2.80 GHz 2.80 GHz, 4G RAM): VB. net 5673 s = 94 minut VBA 113,7 minut což považuji za bezvýznamný rozdíl pro moje potřeby. Další změnu týkající se výkonu, kterou jsem zpozoroval, je, že program běžící pod VB. net používá pouze 14 % výkonu procesoru, oproti VBA, který běží při 25 %. Ve VB .NET se příliš neorientuji a proto si nejsem jistý, jestli nedělám nějakou jasně začátečnickou chybu, která způsobuje nízký výkon. Proto bych se vás rád požádal o zhodnocení, jestli jsem neudělal nějakou úplně jasnou blbost. Vyždímal jsem tímto možnosti VB .NET v jeho výkonu? Pro jistotu zde přikládám oba programy: www.brontosaurivhimalajich.cz/Slozka/Pro... Předem díky za vaši odpověď a taky za provoz fóra S pozdravem Jirka
|