Nové téma
Nemá VB net nějakou funkci(mozna se to nenazývá funkce, nejsem programator), která by mi vratila buď do pole, nebo do kolekce seznam vsech souboru ze zadane slozky + ze vsech podslozek dane slozky a zaroven napsala soubory s celou cestou? Predem dekuji Zdenek
VB.NET, Algoritmy
anonym
Přeji dobrý den všem, prosím poradil by mi někdo zkušenější jak se dá ve VB.Net obecně zjistit zda je určitý objekt již vytvořen? (mám na mysli že již existuje jeho instance) Zní to asi hloupě ale nemůžu na to pořád přijít. Potřeboval bych vytvořit podmínku ve smyslu : if "existuje objekt ...
VB.NET, WinForms
Chtěl jsem se zeptat,zda je možné nějak udělat paging na data,ale né na řádky,ale prostě na sloupce v gridview. Mam pár dat v řádkách,ale velké množství sloupců,tak jak vymyslet,abych zobrazil třeba 1-5,po kliknutí na tlačítko 6-10,atd a zpět. Díky za námět
ASP.NET WebForms
Tomáš Herceg
Měl bych prosím dotaz. Snažím se vykreslit nějaké obrázky na form1. Všechny se mi načtou a vše funguje v pořádku až do okamžiku, kdy okno minimalizuji, nebo ho překryju jiným. To se mi aplikace buď sekne (když zrovna vykreslovala obrázky), nebo mi obrázky prostě smaže a vykreslí se jen původní f...
WinForms
Chtěl jsem se zeptat, jak vytvořit soubor. Zatím to resim tak, ze mam prazdny soubor a ten umim kopirovat. Ovšem určitě to neni čisté. Děkuji za odpoved
VB.NET
Ondřej Linhart
Zdravím. Mám kód ve form1 pro button1_click: kterým při button1_click přiřadím do prom. a = "neco" a otevřu form2, a kód Ale nevím jak tu prom. a poslat tomu druhému formu. Poradíte?
Servus všem asp programátorům. Není v nástrojích Visual Web Developeru nějaký obrázkový button? Chtěl bych totiž mít obrázek tlačítko,nebo aspoň jako obrázek odkaz,ale s metodou: Nebo něco podobnýho,hlavn aby to makalo. Dík
ASP.NET WebForms, Visual Studio
Ahoj, mám 2 tabulky se stejnou strukturou a potřebuji dotazem přesunout položku z jedné tabulky do druhé (tzn. do druhé se vloží a z první vymaže). Řeším to tak že insertem záznam do druhé tabulky vložím a hned ho deletem z první vymažu. Napadlo mě ale, jestli není nějáký SQL příkaz přímo na přes...
Databáze
Honza Dědek
Dobrý den, chtěl bych pozeptat na toto: mám např. Form2 a ten opakovaně otevírám v MDIformu jako childForm. Jde mi o to jakým způsobem ta nová okna budou umístěna na obrazovce. Standartně jsou nová (child) okna otevírána do kaskády, ale není mi zcela přesně jasné jak je toto vnitřně ošet...
Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda je možné s načtenými daty z databáze manipulovat tím způsobem,že při kliknutí na tlačítko skryju,popřípadě odkryju sloupce. Je nutné nějak potom datovou položku překreslovat (gridview nebo datatable)? Zatím mne nic jednodužšího nenapadlo. Díky za info
Potřeboval bych se dostat hlouběji do problematiky instalace a aktualizace .NET aplikací. Prozatím vytvořím aplikaci ve VS a pomocí Project\Publish vytvořím distribuci. Tímto způsobem ale nejsem schopen nastavit: 1) cílové umístění aplikace, 2) individuální nastavení .config a dalších parametr...
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Ahoj. Potřebuju, ve VB.NET zjistit informace o teplotě CPU, napájení jádra a podobně. ... Jde to nějak zjisit??? prosím poraďte kód nebo aspoň nějakou třídu Díky
ahoj lidi, mám jednoduchou hru, kde přehrávám mnoho zvuků a taky namluvené hlášky. Všechny hlášky přehrávám v jednom objektu typu audio, tak že hlášku vždycky před přehrátím načtu: zvuk = audio.fromfile("hlaska.wav") zvuk.play Po nějaké době se ukáže chyba, které nerozumím. A...
David Kitner
Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda nějak lze zjistit z jedné tabulky - kolik má uživatel tabulek. Mám tedy vytvořenou tabulku, kam se zapisuje id uživatele a id položky, kterou uživatel má. Tabulka UserItem: ID UserId ItemId Já bych se chtěl zeptat, zda lze nějak zjistit, který uživatel ...
SQL
Chtěl byc se zeptat na jeden problém.Mám v databázi číselné hodnoty. Když filtruju,tak nevím co a kde je špatně.Jedná se o toto: Dám hledat řetězec,který začíná číslem 11. V databázi je spousta záznamů,například 11003, 11350,... To je dobře,ale k těmto záznamům se přidá i záznam: 00011020, 0001...
neviete niekto či sa pripravuje kniha o xna alebo preklad zahraničnej knihy?...
XNA, Offtopic
Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda lze nějak adresovat položky v datalistu. U GridView jsem to řešil následovně: Jenže nevím, jak mám něco najít v datalistu. Lze to nějak udělat, podobně jako u GridView?
ASP.NET WebForms, Databáze
Jirka Pénzeš
Zdravím, mám jeden problém s příkazem like.Jedná se mi o to,že mám několik textbox polí a podle nich filtruju z databáze přes příkaz like. Zatím mám jen toto: Zkoušel jsem i a pořád nic. Co s tím?
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je nějak možné pro aplikaci nastavit jako root jinou složku. Pro příklad uvedu: Mám složku /aplikace(ROOT)/moje_aplikace a potřebuji, aby ROOT byla složka moje_aplikace. Při použití SiteMap je předpoklad, že soubor web.sitemap je v kořenovém adresáři,...
Ondřej Sýkora
Ahoj, mám prolbém se kterým si nevím rady. Mám 1 datagridView do kterého se načtou záznamy podle toho, jaký radiobutton uživatel vybere. Až do dneška to fungovalo bez problémů, ale dnes (a netuším proč) když si načtu do gridu data a pak chci načíst jiná mi vyskočí msgbox s hláškou: The following...
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít