Dobrý den, rád bych se poradil jak nejlépe vytvořit vhodnou datovou strukturu. Potřebuji ukládat řadu různých hodnot do jednoho souboru. Jedná se o seznam opakujících se údajů. Tyto jednotlivé údaje se skládají z několika skupin, které jsou různě rozvětveny. Jedná se řádově o cca 80-100ůdajů pro každý jednotlivý záznam seznamu. Nechci používat databázi a nejraději bych ukládal hodnoty ve formátu xml. Momentálně již mám vyřešeno ukládání pomocí jednotlivých jednoduchých xml objektů, ze kterých je to poskládáno, ale přestává mi toto řešení vyhovovat z hlediska rozvětvenosti struktury a složitějšího přístupu k jednotlivým položkám (načítání po jednotlivých skupinách). Uvažuji o vytvoření datové struktury pomocí provázaných tříd, tím pádem bych měl přímo přístup k jednotlivým položkám, a načítat/ukládat položky do souboru pomocí serializace (binární). Rád bych se poradil jestli v např. v tomto řešení na mě nečeká nějaká nečekaná úskalí, případně jestli není vhodnější cesta. Také mě napadá možnost používat strukturu vytvořenou pomocí DataSetu, z něhož jde přímo data ukládat/načítat do xml. Předem děkuji za rady
|