Tisk HTML   zodpovězená otázka

VB6/VBA

Dobrý den, prosím pomozte s mým problémem:).

Kvůli rozdílnému zarovnání textu na jedné řádce jsem byl nucen generovat HTML kód místo toho, abych použil prvek RichTextBox. Pomocí komponenty WebBrowser umím tento kód načíst i vytisknout (přes msdn jsem našel tento postup: http://support.microsoft.com/kb/315657). Tisk funguje parádně, akorát kromě chtěného textu se do každého rohu stránky tisknou ještě další věci, o které nestojím. Vlevo nahoře název wwww stránky, vpravo číslo stránky, dole pak adresa a v posledním rohu datum (úplně stejně jako když si např. v IE vytisknu webovou stránku). Program tiskne účtenky, takže je to pro mě nepřípustné. Proto se Vás táži, zda se toto nedá nějak ovlivnit, či zda nemáte lepší nápad, jak HTML vytisknout.

Předem děkuji za Vaše příspěvky.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Zde přidávám znovu tentýž odkaz, ten první si neprávem přivlastnil závorku => nefunguje:)

http://support.microsoft.com/kb/315657

To je záležitost nastavení vzhledu stránky. Pokud budete aplikaci používat sám, bude asi nejjednodušší v prohlížeči odebrat záhlaví a zápatí, aplikace to bude respektovat.

Když bude uživatel někdo cizí, mohl byste mu v aplikaci nabídnout stejně jako tisk i náhled, ze kterého lze vzhled stránky nastavit - nevím jestli Windows XP, ale Vista mají v náhledu pro vypnutí záhlaví a zápatí i tlačítko.

WebBrowser1.ExecWB OLECMDID_PRINTPREVIEW, _
        OLECMDEXECOPT_PROMPTUSER

Udělat nastavení záhlaví a zápatí ve WebBrowser1.ExecWB asi nejde. Tak z aplikace máte asi nevhodnou možnost nastavení změnou registrů. Nebo najít nějakou knihovnu, která by nastavení dovedla.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Vůbec jsem netušil, že i v IE jdou nastavit vlastnosti stránky:). Takže problém vyřešen, díky mockrát! :)

PS: Jinak WinXP v náhledu tlačítko pro vypnutí záhlaví/zápatí opravdu nemají, ale mně to neva:)

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback