Omlouvám se za tento offtopic, ale je to zase jeden ze článků, které mě dokážou nadzvednout ze židle. http://www.novinky.cz/clanek/159039-eu-o... Já osobně IE používám v práci a doma mám firefox. Dle mého subjektivního názoru je firefox (pro mě) lepší, ale podotýkám že to je pouze můj názor, nehledě na to že i IE jde celkem přizpůsobit. Ale něják moc nechápu, co vlastně EU po Micorosftu chce. Aby se IE prodával zvlášť, nebo v systému bylo předinstalováno 5 prohlížečů? Příjde mi celkem logické, že microsoft do svého operačního systému dává svůj prohlížeč. Uživatel ho přece nemusí používat. Může si pomocí něj stáhnout například zmíněný firefox a o IE už nemusí zavadit. Jasně, mohla by tu být možnost aby si uživatel zvolil, že IE nechce nainstalovat. To je ale zase jiné téma. Pokročilý uživatel si třeba stáhne jiný prohlížeč a běžný domácí uživatel je rád, že má v OS všechno co potřebuje a nemusí nic okolo shánět. Přijde mi že žaloby tohoto typu na Microsoft mají pouze dva účely: 1)Dát práci týmu byrokratů v Bruselu 2)Vyždímat z úspěšné soukromé firmy co nejvíce peněz v duchu: oni mají hodně tak jen ať se rozdělí, stejně to ani nepoznají. Silně mi to připomíná jednu vlastnost o které jsem si myslel že je doménou čechu a to je závist. Jak ale vidím i jinde převládá názor: kdo je bohatý a úspěšný, musí být automaticky podvodník a za neúspěch nemůže neschopnost, ale právě všichni ty podvodníci. Zajímalo by mě jak se na to díváte vy ostatní a jakou máte na tuto věc názor.
|