Nové téma
Zdravim, chtel jsem se zeptat, zda jdou z DataSetu vybrat data do jineho DataSetu nebo DataTablu pomoci konkretniho selectu jako z databaze. Dekuji za rady... --mk--
VB.NET
anonym
Zdravim, Potreboval by som zachytit obrazovku na ktorej bezi video, program pouziva DirectX. Beznymi postupmi cast kde bezi video ostava na screenshote cierna. VB 2005 Dik didi2
VB.NET, DirectX
Jan Novák
Kdysi jsem ve VBA udělal malý prográmek který pracoval s DB v Excelu. Nyní to potřebuji udělat bez Excelu a můj dotaz zní, jsem schopen ve VB, případně něčem jiném naprogramovat věc která by se po nahrání do PC jen spustila (bez nutnosti instalace SQL a dalších)? Takže aby to mělo DB přímo v sobě...
VB6/VBA
Tomáš Herceg
Dobry den mam takovy maly problem. Delam si takovy malicky programek ktery z webbrowseru ze streamu zobrazi jpg na picturebox. Vsechno funguje super ale nejak nevim jak pri vyvolani printpreview dialogu jak treba zmenit velikost. Udelal jsem si takovy Sub ale nevim jak handlovat s velikosti a r...
VB.NET, WinForms, Tisk
Zdravím, mám na web stránce dva labely. Chtěl bych udělat to, aby po najetí myši na jeden label, se změnil obsah druhého. Vůbec si s tím ale nevím rady, už to řešim hrozně dlouho, takže budu vděčnej za každou radu. Díky moc!
ASP.NET WebForms, JavaScript
Dobrý den, napsal jsem si prográmek na mazání souborů podle jména které zadám. Funguje to tak že si nastavím adresář od kterého se začně hledat, aplikace pak najde všechny podsložky a v posledním kroku dojde k vymazání všech souborů (ale adresářová struktura zůstane zachována). Smažou se buď všec...
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na vaše názory ohledně rozhodovacích struktur. Co je výhodnější z hlediska výkonu. Mám aplikaci napsanou ve VB.Net která využívá databáze SQL serveru. Dotazy jsou uloženy jako Stored Procedures na SQL serveru. A mě by zajímalo, zda je výhodnější mít více stored pr...
SQL, Databáze
Honza Dědek
Ahoj snazim sa "naprogramovat" jednoduchu aplikaciu na spravu vykresovej dokumentacie u mna v praci nie je to nic specialne netreba na to ziadnu databazu staci mi len textovi subor s udajmi ktory nacitavam do ListView. Tlacitka na upravu,pridanie atd. uz mam vyriesene vsetko funguje tak...
Jozef Duchon
Dobrý den, Potřeboval bych poradit jak mám poslat na SQL přikaz CREATE VIEW pro vytvoření VIEW dle parametru, které si uživatel zvolí. Jedná se o to, že potřebuji kritéria ve VIEW měnit podle toho jak uživatel pomoci aplikace nadefinuje dotaz a tyto data potřebuji potom dalé zpracovávat v OFF...
Petr Bilik
Dobry den chtel jsem se zeptat jestli existuje zpusob jak spustit applikaci vzdy jako administrator bez vypnuti UAC ve Windows Vista? Potrebuji to protoze potrebuji operovat se soubory v Program Files a nechci obtezovat lidi s tim ze maji kliknout pravym tlacitkem a spustit jako administrator...
VB.NET, Bezpečnost
Jan Dědek
Dobrý den. Trochu jsem se ztratil a tak potřebuju vyvést na správnou cestu. Visual Studio jakožto vývojové prostředí (nemyslím teď vlastní naprogramované aplikace) umožňuje zpracovávat a vytvářet i XML a XSLT soubory. Včetně podpory Intellisence. Takže se ptám, jak využít VS při tvorbě XSLT so...
XML
Petr Vavřinec
Prosím neporadil by někdo jak správně číst data z binárního souboru. Jedná se sloupce hodnot. Jeden řádek má 24bytů. 2 jsou datum 2 jsou čas 4 číslo (desetiné) 4 číslo (desetiné) 4 číslo (desetiné) 4 číslo (desetiné) 2 číslo (celé) 2 číslo (celé) Nikde jsem bohužel nenašel nějaký ...
VB.NET, Algoritmy, I/O operace
Zdravim, řešim už několik dní problém s komunikací přes TCP/IP. Potřebuju implementovat protokol pro konkrétní zařízení. Všechno mi funguje dobře až do doby než si protokol zažádá odpověď ve formátu hexa 5b003131305d (ascii - "[.110]") Dělám to ve VB6 a používám běžný win sock...
Caute ludia. Potreboval by som pomoct s striedenim hodnot v DataGridView v kode. Ak ich zoradim pomocou kodu: - tak mi ich zoradi, ale ja ich potrebujem zoradit od najmensieho po najvacsie tak, aby hodnoty neboli zoradene napr. (1, 10, 2, 3, 4,.....), ale (1, 2, 3, 4, 10, .....). Vie ...
VB.NET, WinForms, Databáze
Potřebuji po RS232 komunikovat s multimetrem. Nejdřív jsem si komunikaci vyzkoušel pomocí programu Terminal. Už tady jsem zjistil dost nepochopitelnou věc. Bez problémů multimetr nakonfiguruji, ale když dám :READ? (příkaz pro čtení z multimetru) nic se neděje. Když zavřu COM a znovu jej otevřu, d...
VB.NET, Hardware
jan vokroj
Dobrý den, měl bych prosbu o radu. Používám ve formuláři poměrně hodně různých prvků TextBox, CheckButton, RadioButton atd. Mám problém s uložením dat do DataSetu a jejich následným ukládáním do souboru. Jde o to, že aby došlo k jejich uložení, musí být v podstatě jakoby otevřen nový násled...
Ahoj Chcel by som sa spytat ako uz sam nazov napoveda na navrh prostredia mojej aplikacie. Troska popisem problem. Tazke mam jednoduche okno(Form1) v nom mam na lavej strane ListBox v ktorom mam nejake udaje na ktore ked kliknem tak sa mi na pravej strane Form1 zobrazi urcite TextBox-y a ja ...
Komponenty, Architektura, .NET
Zravim, muze mi prosim nekdo poradit? Pri nacteni stranky pouzivam atribut prvku AccessDataSource - ID.selectcommand="select * from data". Na strance mam pak nekolik textboxu, do kterych napisu data a button, ktery vykona: ID.selectcommand="insert into report......" ...
ASP.NET WebForms, SQL, ADO.NET
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Dobrý den, potřeboval bych poradit se zobrazovaním hodnot u dvou datových typů. Problém je že nevím zda to mám řešit na straně serveru nebo aplikace (pro mě by bylo pohodlnější přímo v aplikaci). Případ 1) Na sql serveru mám tabulku kde v jednom sloupci jsou hodnoty typu datatime. Pokud je načtu...
VB.NET, SQL, ADO.NET, Databáze
Prosím o radu: požívám pro práci s daty z GridView DataSet a ukládám je přímo do souboru .xml Mám tento kod: Dim ds As DataSet = DtsetDenik1 ds.WriteXml(xmlF) Pokud tento kod spustím mimo třídu formuláře kde se nachází GridView, dataset zůstane prázdný. Předem děkuji za odpověď
VB.NET, ADO.NET, WinForms, Databáze
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít