Aktualizace dat na hlavním formuláři z instancí jiného formuláře   zodpovězená otázka

VB.NET

Zdravím,

mám následující problém: Mám hlavní formulář frmPrehled a na něm DataGridView s daty. Při poklepnutí na řádek se mi otevře instance frmDetail s detailem záznamu, na který se pokleplo. Takto si mohu otevřít instancí tohoto frm kolik chci - s různými záznamy. A můj problém spočívá v tom, jaký způsobem předat hlavnímu frm informaci, že záznam na frmDetail byl uložen a potom záznamy v dgv aktualizovat. Popř. hlavnímu frm ještě předat zpět číslo uloženého záznamu.

Děkuji za nápady.

Petr Š.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

No, já tu tecnologii nechi nějak protlačovat, ale pokud bytse například používal LINQ to SQL, tak se to tak, jak popisujete, bude chovat už ve výchozím nastavení. Řádky v DataGridView budou totiž představovat entity, které předáte těm podřizeným formulářům, kde se upraví. Automaticky je to změní a automaticky se tím upraví všude, kde jsou vidět, tzn. i v tom DataGridView "rodičovského" formuláře.

Pokud vím, tak LINQ je součástí až .NET 3.5, ale já bohužel ve firmě mohu používat jenom .NET 2.0.

Uff, tak jsem na to konečně přišel - nebylo to tak těžké, jak jsem myslel. Našel jsem řešení tady: http://www.devcity.net/Articles/311/2/ar...

A to jsem si přízpůsobil pro svůj účel.

Jediné co mi ještě není tak úplně jasně, je použití v tomto příkladu delegáta, protože to funguje i bez něj.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback