Nové téma
Zdravím, jsem nucen dělat jeden projekt v C# a vzhledem k mým nulovým zkušenostem, se našla chyba samozřejmě hned u prvního řádku. Tento kód: My vyhodí výjimku "Not Implemented" na řádku g.DrawImage... Netuším, zda je to způsobeno mou prasečí konverzí z float na int nebo čím a tak pr...
C#, WinForms, Grafika
Viktor Langer
Dobry den uz jsem tu dlouho nebyl, ale jelikoz jste mi jiz nekolikrat pomohli pokusim se nastinit muj problem. Mam pridan do projektu xls dokument a chtel bych ho otevrit, u txt dokumentu mi toto normalne funguje, nevim z jakeho duvodu mi to nefunguje u xls dokumentu. Zde je kod pro otevreni d...
C#, Office
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Poradili by ste mi prosím, ako urobiť aby mi na stránke fungoval tento jednoduchý kód?
VB.NET, ASP.NET WebForms, ASP.NET MVC
anonym
Predpoklad: Na kazdem pC je knihovna zaregistrovana instalatorem aplikace (CATIA) pro ktere prográmek tvořím. Nechci pridavat znovu knihovnu a linkovat z EXE ani vkladat primo do kompilace. Je to obsahla knihovna ze ktere vyuziju 2 objekty. Dá se to řešit odkazem na existujici DLL? dik
VB.NET
Ondřej Linhart
Existuje v .NET udalost Listboxu ,která se chová stejně jako Click ve VB6? Pri programové zmene nejakého prvku objektu Listbox nepotrebuji aby byla procedura Listbox_"neco" opakovaně volána. Udalost SelectedIndexChanged dela právě to co nepotřebuji.
WinForms
Dobrý den, jak již naznačuje nadpis potřeboval bych připojit obrázek do knihovny. V knihovně mám formulář který se zobrazuje při připojeni k DB a měl by obsahovat logo. Kdysi a kdesi (:-D) jsem viděl řešení přez prevod obrazku do textového řetězce. Nemáte někdo s tímhle zkušenosti, nebo něj...
Jan Novák
Mam dost veci udelanych ve vba 6. Tudis to neni project vb ale samostatne vyplivnute soubory: moduly,tridy a formulare. Da se to nejak jednoduse zkonvertovat do VS 2005? Resim to tak ze kod z modulu a trid kopiruju pres schranku, ale celé formulaře neumim. Kazda rada dobrá. dik
VB.NET, Visual Studio, VB6/VBA
Tomáš Herceg
Dobry den snazim se prijit na to jak si udelat takovy maly uploader pro jeden share server.Nicmene nevim jak presne zacit. Toto je html kde je textarea a tlacitko pro upload. A pro toto bych potreboval udelat ten soft v VB. Vim ze mam udelat http request a vrati me respone a ze ID je txtA...
Neexistuje v .net neco jednodusiho pro zjisteni 64bit OS nez toto?
Optimalizace, WinAPI, .NET
mám dotaz jak by se nejjednodušeji převedlo například číslo od 1 do 100 na textový řetězec "001" až "100"
Petr Mánek
Dobrý večer, poradil by prosím někdo jak by se dala "rozmnožit" již vytvořená třída za běhu v aplikaci? Uvedu příklad: cílem bych chtěl že bude vytvořených 5 objektů Znacka(1), Znacka(2),... a každý bude mít jiné hodnoty ve svých vlastnostech. Nedaří se mi ale to "rozmnožení"...
Dobrý den potřeboval bych zjistit jméeno aktuálně přihlášeneho uživatele windos (respektive název profilu) -> abych následně mohl doplnit v "c:\Documents and Settings\... " přislusnou cestu. Děkuji embart
VB6/VBA
Dobrý den, předem se omlouvám za možná hloupý dotaz ale: Chtěl jsem kodem zjistit rozlišení monitoru přes My.Computer.Screen a chtěl bych vědět jaký je rozdíl mezi WorkingArea a Bounds. Můj monitor má rozlišení 1280x1024. Při použití WorkingArea je mi vráceno rozlišení 1280x964 a při použití Bo...
.NET
Honza Dědek
Dobrý den, právě řeším ikonku mojí aplikace a narazil jsem na jistý problém. Našel jsem si několik free ikonek na netu, jenže jsou ve formátu bmp nebo jpg. Nevíte jak je jednoduše převést na ico? Zkoušel jsem bmp otevřít ve visual studiu, nastavil jsem velikost 64x64 , ve vlastnostech přepsal kon...
Offtopic, Grafika
Dobrý den, udělal jsem si program ve VB .Net a potřebuji k tomu připojit malou DB. Funguje mi to na MS SQL 2005, ale potřebuji, aby program jel i na jiných PC a bez instalace SQL. Teď jsem 2 dny řešil jak se připojit do DB "Test.SDF" a stále nevím jak na to. Můžete mi někdo poradi? ...
VB.NET, Databáze
Dobrý den, pro programátory je to ptákovina, ovšem jako laik na to nemohu přijít.Potřeboval bych v časově náročné smyčce WHILE...END WHILE kromě vlastní činnosti kódu ve smyčce kontrolovat i tlačítko, umístěné na stejném formuláři (nebo číst stisk klávesy na klávesnici). Poradíte prosím? Děkuji z...
Zdravím všechny. Můžete mi prosím poradit jak získám přesný čas ze serveru SQL ? Mám totiž v MSSQL-2005 tabulku kam se ukládají časy určitých činností a chtěl bych zabránit, aby se změnou datumu na lokalním PC, uložil do tabulky nepravdivý, nepřesný či úmyslně změněný údaj. Napadají mě dva způ...
Potřeboval bych poradit jak řešit problematiku aktualizace dat v lokální aplikaci, která má zdroj dat na serveru SQL 2005 ? Existuje nějaká jednoduchá možnost jak by server zjistil že došlo k aktualizaci určitých tabulek a odeslal informaci na všechny připojené aplikace u klientů ? Méně elegan...
Michal Březina
Zdravim. Potrebujem poradit, akym sposobom nacitam vo VB 2005 vsetky user grupy v domene a userov k jednotlivym grupam. Vdaka.
VB.NET, Bezpečnost
Dobrý den, už jsem něco podobného řešil zde http://www.vbnet.cz/forum-tema--1091-monitorovani_stavu_klientske_aplikace.aspx#Post5269 Jde o to že potřebuji zkonbtrolovat zda se klienstká aplikace korektně odhlásil nebo spadla. Je to aplikace spouštěná na lokálním PC a databáze je na MS SQL serv...
Databáze
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít