Nové téma
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak v ADO.NET můžu pracovat jen s dataSetem (insert, update, delete) a ve vhodnou chvíli jej uložit do databáze. Podle mě je tohle možné (ještě jsem to takto nědělal), problém ale možná bude, že pro sql příkazy používám uložené procedury. Ale zajímalo by mě, zda s...
SQL, ADO.NET
Václav Antošík
Měl bych dotázek jak zjistím seriové číslo flash disku v vb.net. Děkuji. [email protected]
VB.NET, Hardware
anonym
Za vydatné pomoci tohoto webu dokážu přečíst textový soubor, přečtená data uložit do databáze, pomocí T-SQL vybrat potřebná data, zobrazit je v ListBoxu, ale za nic na světě nedokážiü tato data zobrazit v DataGridView. Přijdu si jako idiot, ale potřebuji v tomto smyslu nakopnout.
VB.NET
Zdeněk Pilný
Zdravím vás, jenom tak "aby řeč nestála" jsem se již delší dobu chtěl zeptat, s jakou odezvou se setkala před koncem roku vyhlášená soutěž? Delší dobu již je ticho tichoučko kolem ní - měli jste nějakou odezvu? Budou alespoň nějaké výstupy a výtvory kolegů ke shlédnutí? Nebo si nikdo (s...
Offtopic
Viktor Langer
Ide nejakym zpusobem prevest dokument docx z wordu 2007 prevest do html? V tych starych to slo. Ale nevim jak v tych novych. Kdyz to pujde tak nic. Sezenu si nejaky html editor. Nechce se mi porad opisovat ty tagy <br> a <h1> to mne nebavi hlavne kdyz mam slohovku pres pet stranek. ...
Offtopic, HTTP/HTML
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Dobrý den. Mám prosbu. Poradte prosím někdo jak připojit ve VisualBasic.NET externí knihovnu do projektu a jak ? Co kam zadat, na co si dát pozor, jak odesílat eventuelně data, pokud je fce nebo sub potřebuje. Díky
Nezkoušel jste někdo provést transakci z VB.Net, zapsat x řádků a pak ji ukončit? Nedaří se mi to. Praktikoval jsem řízení Transakcí z procedury uložené na SQL, ale to není to ono-:) Díky za rady a tipy. BrLu
Lubor Brabec
Môj program tlačí dokumenty ( len texty a ciary sem tam nejaký malý-obrázok) cez api funkcie windows (napr. textout, Lineto a.p.) a chcú odo mňa aby som vytvoril obrázok o veľkosti strany a4 napr. BMP v dostatočnej kvalite na prenos emailom a následnú tlač (možno konvertovať do jpg,tif, png napr....
VB6/VBA
Zdravím. Řeším problém, kdy mám pomocí vybraný řádek a vím, že chci dále pracovat s buňkou, která leží na průsečíku tohoto řádku a sloupce "L". Budu tuto buňku pak docela často používat v dalším běhu excelovského makra. Nevíte někdo, prosím, jak tu buňku nalít do nějaké proměnné? Př...
Zdravím, mám takový problém s bindingsource. Při události positionchanged testuji, zda nebyl záznam změněn, pokud ano, musí uživatel zadat přes messagebox, co chce provést - uložit záznam, zrušit změny nebo zůstat na záznamu. 1. problém je, že neexistuje příkaz e.cancel=true, takže nevím, jak...
VB.NET, ADO.NET, WinForms, Databáze
Zdravím. Vím, že změna velikosti fontu se tady už řešila, ale toto je trochu jiný případ. Ve full screenu potřebuji změnit font aby byl co největší. Při rozlišení které používám na PC 1280x800 to tak vypadá. Požadovaný text je na celou obrazovku. Jenže když spustím program na větším rozlišení, ji...
Jakub Čermák
Ahoj, zkoušel jsem podle návodu na těchto stránkách vykreslit graf. Přidal jsem prvek timer aby načítání grafu bylo animované. jen mám pořád problém s otočením vzhůru nohama. Chtěl jsem to řešit prostě tak, že celý nakreslený obrázek otočím pomocí: ale obrázek se mi něják ne a ne otočit (zkouš...
Prosim Vas mam dotaz pres formular ukladam data do Access databaze - texty, datumy, cisla i desetina, vse mi krasne funguje, ALE kdyz si na svych ceskych XP nastavim anglicke prostredi (tz. datumy a desetine tecky jsou jine) tak mi prikaz pro ukladani ( vkladam klasicky pres INSERT INTO), vyh...
VB.NET, WinForms
Přemek Lazecky
Zdravim musim delat neco spatne... Mam jeden hlavni formular, ze ktereho volam druhy na kterem je prvek ListView - naplnuji ho v tom hlavnim formulari. Nevim proc, ale kdyz kliknu poprve na tlacitko, ktere ma nacist data do ListView v druhem formulari napoprve se neobjevi nic, kdyz tlacitko st...
Dobrý den. Potřeboval bych poradit. Potřebuju udělat okno s jedním tlašítkem a dvěma textbxama. Kde se mi vypíše velikost dvou složek zadaných (cesta bude zadaná ve dvou string) Již jsme našel Radu na funkci Ale to je na mě moc složitý a nedokážu to upravit a zprovoznit. (Možná by mi pomo...
Ahoj Tazke mam znova mensi problemik. Tvorim Editor CNC kodu (pre CNC stroje) a chcem aby moj editor dokazal rozlisovat farebne niektore slova v mojom kode (napr. X, Y, Z, M) chcel by som aby boli napr. cervene. Predstavujem si to tak ze ked budem pisat v editor tak sa mi budu urcene znaky fa...
Jozef Duchon
Dodělal jsem program běžící na .NET Frameworku 2.0 a teď pro něj vytvářím instalační program, ve kterém chci otestovat, zda je .NET Framework na uživatelově pc již nainstalován. Nevím ale, přítomnost jaké verze Frameworku mám testovat. Jsou .NET Frameworky mezi sebou zpětně kompatibilní a bude te...
Offtopic, .NET
Tomáš Herceg
Dobrý den. Mohl by mi někdo aspoň trochu naznačit jak se pracuje s RTF textem? Včera jsem si stáhl s msdn ukázkové příklady a zjistil jsem, že se text píše do komponenty RichTextBox. Pak ale uz nevim co dal. Chtel bych se to nejak naucit casem se to urcite bude hodit. Predem diky
Mám formulář na něm MenuStrip a v něm ToolStripMenuItem (prostě klasické menu), který se za běhu naplňuje předem neurčeným počtem položek (ToolStripMenuItem), které se všechny chovají jako zaškrtávací. Uživateli aplikace bych rád usnadnil jejich výběr tím, že by se nabídka nezavírala po každém kl...
Stanislav Kunt
Zdravim, potreboval bych trosku pomoct. Potrebuju udelat makro ve visual basicu, ktery najde vsechna petiznakova slova v textu, podbarvi je cervene a prepise je na puvodni misto pozpatku. Dostali jsme tohle v testu, a to prehozeni jsem nejak nevymyslel... Jenom upozornuju, ze ve VB toho moc ...
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít