rozlíšenie obrazovky   zodpovězená otázka

VB.NET

pripravujem si vlastný screensaver no narazil som na 3 problémy dúfam že mi niekto dokáže poradiť:

1: Ako zistím rozlíšenie obrazovky

teda Dim X as integer = ...

2: Ako zmením rozlíšenie obrazovka a

3: V nastaveniach prvku label si nemôžem vybrať všetky fonty ktoré mám v pc ide mi napr. "courier new" ale neide písmo "courier"

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

tak bod 1 som už vyriešil ale tie ďalšie ešte ostávajú

Public Function ScreenResolution() As String
        Dim intX As Integer = Screen.PrimaryScreen.Bounds.Width
        Dim intY As Integer = Screen.PrimaryScreen.Bounds.Height
        Return intX & " X " & intY
End Function

já na Vašem místě bych radši sáhnul po nějakým specializovaným programu na tvorbu screensaverů. Většinou v nich jdou vytvářet animace z importovaný grafiky, nebo vytvářet flash screensavery, atd. Určitě by se našel nějakej, kterej by uspokojil Vaše požadavky.

Mimochodem zrovna na spořič obrazovky existuje Starter Kit, kterým se můžete inspirovat.

ďakujem za "odpovede" to všetko som už vedel, a čo takto mi odpovedať aj na otázku?

Ke změně rozlišení. Asi nejjednodušší způsob bude použít ke změně rozlišení DirectX. Přidejte si do projektu reference na Microsoft.DirectX a Microsoft.DirectX.DirectDraw. Tohle je kód, kde je na formu jedno tlačítko:

Imports Microsoft.DirectX.DirectDraw

Public Class Form1

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        Dim dev As Device = New Device()

dev.SetDisplayMode(800, 600, 32, 75, True)
    End Sub
End Class

A co se týče těch fontů... s tím Vám neporadim.

Ahoj

mám takový problém zákazník používá dosovskou aplikaci pod windows a buse nahrazena windosowskou ale po určitou dobu poběží současně a tady je problém díky dosovské aplikaci mají úplně hrozné rozlišení - malé, já si ho sice přečtu a rád bych ho změnil a po ukončení win aplikace vrátil zpět.

No výše uvedenou funkcí ho přečtu, ale pokud ho chci uvedeným kodem změnit tak mi píše následující hlášku

Knihovna DLL C:\WINDOWS\assembly\GAC\Microsoft.DirectX.DirectDraw\1.0.2902.031bf3856ad364e35\Microsoft.DirectX.DirectDraw.dll se pokouší o spravované spuštění uvnitř zámku zaváděcího modulu operačního systému. Nepokoušejte se spouštět spravovaný kód uvnitř funkce inicializace obrázku nebo funkce DllMain, neboť tato akce může způsobit zablokování aplikace.

Může někdo poradit prosím

Roman

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback