Systémová služba   zodpovězená otázka

VB.NET

Dobrý den, nedávno se tady p. Zdrazil ptal, jak spouštět program v určitou dobu, a p. Linhart mu radil ať aplikaci napíše jako sys. službu. Nedalo mi to a zkusil jsem si jednoduchou službu napsat. Problém nastal v momentě kdy jsem chtěl službu nainstalovat. Na MSDN jsem se dočetl o třídě ProjectInstaller a instalaci služby pomocí InstallUtil.exe. Postupoval jsem podle návodu, ale nic se nestalo, služba se nenainstalovala.

Možná bych tenhle dotaz pojal spíš jako námět na článek o službách. O tom co by měly obsahovat, čeho se vyvarovat, jak je instalovat, atd.

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Psát článek jak vytvářet služby a jak je instalovat by bylo nošení dříví do lesa, protože tahle tématika je dostatečně obsáhle popsaná na MSDN. V podstatě jde o dvě třídy: System.ServiceProcess.ServiceBase pro implementaci vlastní služby a System.ServiceProcess.ServiceInstaller pro implementaci instalátoru služby. Implementace obou tříd může být ve stejné Assembly a služba se potom nainstaluje příkazem InstallUtil [Assembly] (Assembly je úplná cesta ke zkompilovanému exe souboru). Odinstalování služby se provede pomocí InstallUtil /u [Assembly]. Pokud máte Visual Studio Standard, můžete do projektu přidat novou třídu připravenou pro implementaci služby. Pokud máte Professional nebo lepší, při vytváření projektu máte přímo celou šablonu pro vytvoření služby (Windows Service).

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback