Nové téma
Mám kód ktorý mi generuje náhodné čísla od 1 do 18 a opakuje to 10 krát. Ako sa dá spraviť aby sa náhodné číslo neopakovalo. V prípade, že náhodné číslo je také isté ako už vygenerované číslo, tak by sa proces s náhodným číslo opakoval až pokiaľ by vygenerované číslo malo hodnotu ktorá ešte n...
VB.NET, .NET
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Ahoj,zkoušel jsem předělávat starší program a vlastně jsem se dostal k jeho celemu přepsání.Má fungovat tak že sám obsahuje několik formulařu a kdyš ho vypínám má zapsat co sem psal v textovem formulaři,co sem nakreslil za obrázek... ale on pouze vyhodí hlášku kterou neumim přeložit Could not f...
VB.NET
Roman Trakal
Zdravim, mam jeden takovej... mno jenom kosmetickej problem v ListView zobrazuju, v zahlavi sloupcu sipku, ktera indikuje podle ktery sloupce a jak je ListView serazenej. Tak jak je to obvykly u vetsiny aplikaci: http://duffon.rajce.idnes.cz/ListView_SortArrow/images/mozilla.jpg co bych cht...
Honza Dufek
Zdravím, měl bych pro Vás jeden nápad na článek/seriál. Jako první bych (a jistě nejen já) ocenil článek o XML (+ LINQ), který by zasvětil do problematiky tohoto tématu na nějakém srozumitelném příkladu (a škála možností je velice široká, protože XML se hodí takřka všude). A jako druhé bych ...
Offtopic, XML, Threading
Tomáš Herceg
Dávno tomu, co zde vyšel nadějný miniseriál pro práci s DirectX prostřednictvím VB.NET. Nyní slibujete návod pro XNA, který je ale výhradně určen pro programování prostřednictvím C#. Máme tomu rozumět tak, že z pohledu (graficky) výkonnějších aplikací (a zdaleka se nemusí jednat pouze o hry) se ...
Zdravím, mám jede problém ve Visual Basic .NET 2008 Express Potřebuji zkopírovat hodnoty z jednoho labelu do druhého. Přesněji. Mám ladebl ve frame1, který zobrazuje v určitém časové intervalu jednotlivé hodnoty. Tyto hodnoty bych potřeboval aby se zároveň robrazovali i v labelu ve frame2 Ješ...
Jakub Čermák
Zdravím. začínám programovat ve Visual basic 2008 express Potřeboval bych vědět jakým způsobem se dají přehrát zvuky. MIDI atd. Díky moc
Ondřej Linhart
Zdravím a předem se omlouvám - téma nespadá do zaměření Webu. Ale stále častěji se zde otíráme o jazyk C# a více či méně se ukazuje, že nemůže být na škodu nahlédnout i pod pokličku tohoto Microsoftem dost preferovaného jazyka. Měl bych proto jednu prosbu k autorům stránek - nebylo-li by možno ...
C#, VB.NET
Viktor Langer
Zdravím, chci tisknout pomoci komponenty PrintForm. Tisk se zdaří, ale vytisknutý Formulář je odsazen od levého okraje stránky cca 3cm a já bych potřebovat max 1cm. Nevíte zda-li se to dá nějak nastavit. Ve vlastnostech se nedá nastavit skoro nic ale stažené vzorové příklady tisknou pěkně zkraje....
VB.NET, Tisk
Jan Stránský
Prosím o radu, jak pro vykonání ASP programu, který pokračuje novým obsahem okna, zakázat tlačítko zpět prohlížeče? Jde o to, aby se uživatel nemohl vrátit na původní obsah. Event. ošetřit zpět tak, že by se původní obsah (dotazník) zobrazil jako po otevření (s prázdným dotazníkem). Díky.
ASP.NET WebForms
anonym
Potřebuji zjistit cestu k spustitelnému souboru aplikace. K tomu jsem chtěl využít vlastnost Application.ExecutablePath. Na jednom ze dvou počítačů na kterých jsem aplikaci zkoušel, však obsahovala nesprávnou cestu, v níž byly místo znaků s diakritikou čtverečky. Je zajímavé, že vlastnost Applica...
Jak zjistit počet řádků v textovém souboru (i větším cca nad 10MB) s využitím co nejméně systémových prostředků (hlavně tedy paměti a procesoru)? Ideální by bylo, pokud by se nezapočítávaly řádky začínající určitým znakem (např. ;).
VB.NET, Optimalizace, I/O operace
Mám problém zobrazit v projekte ListView.Goups Preco mi nechce zobrazit skupiny? Tu je skusobny zdrojak: V novom vytvorenom projekte mam tento isty formular a tam skupiny zobrazi. Viete mi niekto poradit? Vobec netusim kde moze byt problem. Uz som nad tym stravil niekolko hodin a som zufal...
Eduscho
Zdravim.Řeším problém, jak přidat postranní lištu do formuláře. Nemyslím komponentu listbox, ale aby si mohl uživatel posouvat nahoru a dolů a přitom byla velikost formuláře pořád stejná.(Tím pádem se mi vejde více na formulář.) Doufám, že jste mě pochopili a prosím, jestli by někdo nevěděl jak n...
VB.NET, WinForms
Mám jede problém. Začínám programovat ve VB. momentálně dělám odpočet času. Řeším problém, když dojdu při odpočtu na nulový čas 0:00:00 tak potřebuji aby se program zastavil nebo nastavil do původních hodnot, Bohužel se mi to nedaří a odpočet běží dále do mínusu. Pokud by někdo věděl jak to udě...
VB6/VBA
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli existuje nastavení String.Format nebo metoda objektu Date, která by dokázala z počtu sekund (např. 200) vrátit časovou hodnotu ve formátu mm:ss, zde tedy: 3:20? Předem díky
Jan Novák
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda lze nějak asociovat určitou příponu, aby se otevírala v mém programu. Respektive určitě to nějak jde, už jsem to viděl ve spoustě programech, jen nevím jak... Nevíte někdo?
Ahoj,omlouvám se že zde otravuji a takovou banalitou ale nemohu na to za boha přijít.Potřebuji "rozhýbat" labely...zprvu jsem zkoušel stopnout aplikaci to se nejevilo jako nejlebší nápad tak jsem použil timer ale neumim s nim moc pracovat...umim mu nastavit interval v Properties a potom...
VB.NET, Komponenty, WinForms
Dobrý den, lze na jednom systému provozovat více (2) SQL servery? děkuje a zdraví Petr
Databáze
Dobrý den, ve své aplikaci mám komponentu ToolStrip a na ní několik butonků, které tam přidávám programově: V tomto případě se však jedná o buttony, na které když kliknu, tak se dejme tomu provede určitá činnost, ale buton se vlastně nezmění. Já bych potřebovat mýt takové butony, které jakoby...
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít