Nové téma
Mám asociovaný soubor s určitou příponou tak, aby se otevíral v mém progrramu. Potřeboval bych poradit jak to udělat v programu. Asi to bude v události load hlavního formuláře, ale nevím jak otestovat, jestli chceme otevřít nějaký soubor a jak se dostanu k jeho názvu. Víte někdo?
VB.NET, I/O operace
Hynek Nerad
Zdravím, chtěl jsem se zeptat jaký datový typ buňky v tabulce na sql serveru mám použít pokud chci zapsat hodnotu vrácenou fcí " System.DateTimeOffset.Now ".Používám Visual Studio 2005. Díky
VB.NET
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Prosím o radu, jak mohu zjistit, zda je Word (nebo jiná aplkace) spuštěna. Jak vytvořit nový dokument nebo spustit a vypnout Word je hračka, ale zjistit jejich existenci(spuštění) je pro mne zatím neznámo. Zkusil jsem pár možností ale: i kdyz je Word otevren nebo zavren porad to hazi stejne hlas...
VB6/VBA
Ondřej Linhart
Dobry den mel bych jeden dotaz. Ctu radky z xls dokumentu a plnim si je do arraylistu. Tento Arraylist potom zase plnim pres sqlcommand na SQL server. Pri plneni bych chtel mit kontrolu nad tim kolik zaznamu mi jeste zbyva do konce. Chtel jsem se zeptat jestli neexistuje nejakej parametr nebo fun...
VB.NET, Databáze
Michal Kezr
Dobrý den, nějak se mi nedaří vytvořit databázi, po kliknudi na "Add new item" a sql databázi mi to vyhodí hlášku "Failed to generate a user instance of SQL Server due to a failure in starting the process for the user instance. The connection will be closed." Nemáte ně...
ASP.NET MVC, SQL, Databáze
Tomáš Herceg
Zdravím, vážení páni administrátoři, sleduji nějaké podivnosti v sekci Menu > O webu. Mám za to, že fórum o ASP .NET už tu nějaký ten pátek máme :) Přeji příjemný den
Offtopic
Zdravím mam takový dotaz jak můžu otevřít list nebo sešit excelu přímo ve formuláři mého programu? Předem díky za rady
Tomas Pastrnak
Zdravím, mám DataGrid ve kterém zobrazuji data z DB, pokaždé, když ten DataGrid zobrazí data, tak se označí první záznam. Jde tomu nějak zabránit?
VB.NET, WinForms
Graňák Pavel
Dobrý den, jako naprostý začátečník bych se chtěl zeptat ( s tradiční omluvou za případnou „hloupost“ dotazu) na následující(týká se SQL databáze a VB.Net 2005): Mám pracovat s již dříve navrženou sql databází, kde v jedné tabulce jsou shromážděny laboratorní hodnoty za ...
ADO.NET, WinForms, Databáze
Petr Knetl
Dobrý den, mám jednoduchou intranetovou aplikaci, která mimo jiné slouží k ukládání dokumentů přímo do databáze (SQL2005). S čtením dokumentů doc a xls není problém. Po výběru dokumentu z databáze a odeslání do prohlížeče se objeví výzva s nabídkou Otevřít, Uložit, Storno. Uživatelé tedy mají ...
ASP.NET WebForms
anonym
Dá sa spraviť aplikácia ktorá dokáže odchytiť vo windowse okná podľa ich názvu. Napríklad Uložiť ako, atď.
Peter Augustín
Dobrý den, měl bych takový drobný dotaz na SQL příkaz insert. Základní použití tohoto příkazu je i díky článkům na tomto webu celkem zřejmé. Narazil jsem nyní ale na jiný praktický problém: Měl jsem ve své původní internetové prezentaci data uložená v MySQL. Vzhledem k tomu, že nejjednodušším ...
C#, VB.NET, SQL, Databáze
Viktor Langer
Dobry den chtel jsem se zeptat jestli jde udelat to ze obsah na formulari muzu skolovat nahoru a dolu ? Dik za pomoc
Komponenty
Bouchac Mazelllll
Dobry den měl bych dotaz ohledně databinding. Chtěl jsem se zeptat jestli pokud mám na SQL v tabulce field z typem image tento field nabindovat do picturebox ve visual basicu?
VB.NET, WinForms, Databáze
Chtěl bych zjistit v programu názvy všech nabídek v MenuStrip a zda jsou Enabled (True,False). Případně jim nastavit Enabled. Díky za nakopnutí.
Lubor Brabec
Jak je možné vytvořit událost objektu? Například: Když dojde k ukončení procesu Proc tak se provedou Příkazy? Nebo třeba serialport data přijata?
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli když dělám aplikaci postavenou na MySQL musím celý MySQL nainstalovat nebo jestli existuje něco co bych implementoval přímo do programu a mysql už bych instalovat jako další program nemusel, něco jako svůj databázový server. Jde mi o to že samotná aplikace n...
Databáze
jak mám udělat kdyý dělám v programu 2 okna :1 hlavní a 1 je takový panel nástrojů. a já potřebuju, aby byl k dizpozici pořád - to znamená, že kdyý kliknu do toho 1. okna tak to druhé tam bude pořád aktivní.ale nevím jak to udělat, myslím že to nebude problém - asi stačí změnit jen nějakou hodnot...
Vratislav Renner
Vyvtvářím něco na způsob primitvního logu. Mám v ListView tři sloupce, na ikonku, systémový čas a na zprávu. Dále mám předpřipravené ikonky do prvního sloupečku, ale nevím, jakým způsobem je tam zobrazovat, tedy pokud to vůbec jde? Chtěl bych dosáhnout toho, že po nějaké události, třeba stisk tl...
VB.NET, Komponenty, .NET
Dobrý den, jak nastavit aplikaci ve VB 2005 mutex tak, aby instalátor poznal, že je aplikace spuštěná? Ve VB6 jsem používal následující kód: Ten ale ve VB 2005 nefunguje. Tak jak na to?
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít