Nové téma
Zaznamenali jsme v našich diskusích několik případů, kdy místo dotazů uživatelé požadují rovnou napsání nějaké aplikace (nejčastěji domácího úkolu). Takovýmto žádostem nechceme (a ani nemůžeme) vyhovět, zvláště pokud se jedná o nějakou triviální věc, kterou je naprosto každý schopen napsat po pře...
Offtopic
anonym
Dobrý den. Prosím o radu a pomoc se zpracováním "dbf" a "xls" souborů pomocí VB.NET. Vytvořil jsem "program" pomocí VBA - lze ho "distribuovat" jako doplněk pro Excel (xla). Rád bych ten program ale přepsal pomocí VB.NET tak, aby nebyl "záviský" n...
VB.NET, Office
Zdravím, nevím za jak dlouho mně ukamenujete díky mým dotazům, ale opět mám nemalý problém. Zkouším si udělat jednoduchou databázovou aplikaci na seznam majitelů využívající MS Access ve VB.NET 2005 EE. Prozatím mi šlo vše bez problému tj. zobrazovat data, editovat data apod. přes "mo...
VB.NET
Jiří Strejcovský
Dobrý den, asi nejdříve bych popsal, co je mým cílem. Rád bych si vytvořil konfigurační soubor. Nechci již používat INI soubory a rád bych to udělal ve formě XML souboru. Načtení hodnot zvládám bez problému, ale mám problém s editací jednotlivých hodnot. Nevíte jak se to dá řešit? Hledám už ...
Zdravim, riesim momentalne jeden mensi problemik. K vypisu niektorych dat z databazy pouzivam DataGridView - vsetko funguje tak ako ma, ak nefungovalo tak som to vyriesil ;)) Ale! Mam x stlpcov a y riadkov a chcel by som spravit, pre lepsiu prehladnost nasledovne: Dajme tomu ze v stlpci 4 ...
VB.NET, WinForms, Databáze
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je vhodné/možné použít pro vytvoření doplňku pro starší verze excelu (2000 a výš) Visual Basic.NET. Díky Aleš
Dobrý deň. Pracujem na programe, ktorý robí konverziu z jedného typu súboru do iného typu súboru. Využívam pri to Rich Text Box. Program prechádza každým jedným znakom súboru a znaky, ktoré v novom súbore nemajú byť jednoducho odstraňuje. Narazil som však na problém. Zadefinoval som do programu...
VB.NET, WinForms
Róbert Pavlík
Přeji hezký večer, Podařilo se mi po pár hodinách konečně pochopit čtení/zápis z/do XML souboru. Tahám si z něho údaje do Comboboxu. Ale nastal mi problém, když v něm potřebuji najít a předat nějaký údaj a nikde se nemůžu dopídit ani žádného nakopnutí kupředu. mám soubor family.xml: <?x...
VB.NET, Algoritmy, XML
Tomáš Herceg
ahoj,prosim Vas porad te my ako mam nastavit vlastnosti label ked mam dve popisky.v jednom je hotovy text a v druhy sluzi na vypis.Jenze pri vypise do druheho labelu my to nevypisuje v miste popisku ale pod prvni label.Jak to mam zmenit aby my to vypisovalo kam chci ja?Diky Edy
WinForms
dobrý den! mám listview v něm položky přidal sem button na form a ted chci potom aby se vyběr položky posunul dolů když stisknu button.zadal sem tyto příkazy: L.Items(L.SelectedItems(0).Index) = L.Items(L.SelectedItems(0).Index + 1) toto proste musí fungovat jinak to nejde toto už dělám...
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Zdravím Vás všetkých. Chcem sa spýtať, či neuvažujete o seriáli, ktorý by sa zaoberal tvorbou aplikácií pre spracovanie videa. Venujem sa strihaniu videofilmov, je to moje hobby (okrem programovania). No zaujímalo by ma, ako vlastne fungujú programy pre spracovanie videa (ako sa dá klip rozdeliť...
Zdravím všetkých. Potrebujem radu. Začínam s VB.Net a za svet neviem prísť na to, čo mám nastaviť, aby formulár bol child. MDI Parent mám. Môžete mi poradiť? Ďakujem.
Zdravim, potreboval bych poradit, mam form v MdiFormu a u toho formu bych potreboval aby se pri nacteni zobrazi v maximalizovanem stavu. dekuji za radu
Chtěl bych se zeptat, jestli je možné zjistit barvu pixelu na obrazovce.. našel jsem metodu GetPixel, ale ta potřebuje předat HDc, a to už mi nefunguje.. :( asi takhle vypada nefunkční kód (ja vim že je k ničemu, ale ať to je kompletní) : Mel by kdyz klikneme na cernou, tak se zvysi pormen...
Zdravim, Mam otazku ohladom coding conventions aneb :o) minimalne znalosti ohladom kodovania :o) resp. v tomto pripade skor pomenovavania objektov (naming conventions). V starej verzii VB (6.0), existovali "odporucane" prefixy pre kazdy ovladaci prvok na formulari (existuju a pouz...
Architektura, .NET
Zdravím všetkých. Neviete mi prosím poradiť, kde by som mohol získať zdrojový kód programu, ktorý je schopný konfigurovať sériový port a posielať jeho pomocou správy a takisto ich čítať a logovať? Ďakujem.
I/O operace
Ahoj.Prrosim Vas vysvetli my nekdo jak pracuji procedury a jak se volaji.Nejak to nevim pochopit.Porad my to nejde. diky Edy
Zdravím všetkých. Potrebujem radu. Mám aplikáciu, pomocou ktorej spúšťam inú (externú) aplikáciu. Ak sa zmení jedna z podmienok, moja aplikácia má zatvoriť externú aplikáciu a znova ju spustiť s inými hodnotami. Môj problém je v tom, že pri zatváraní externej aplikácie (nemám jej zdrojový kód) s...
VB6/VBA
Ahoj, mam problem, potreboval bych rychle pomoct s prikladem do zkousky z programovani v programu Visual studio 2005, zadani: procedura pro nacteni matice(2,20) ze souboru; procedura pro vypsani nulovych hodnot matice a secteni techto hodnot, z ostatnich hodnot vypocitat aritm.prumer; napsat proc...
VB.NET, Algoritmy, I/O operace
zdravím, poraďte prosím,jak přenést proměnou z uzavírajícího se formuláře? příklad - je form1 a form2. z Form1 se přepnu na Form2, tam něco udělám a před uzavřením si do globální proměnné vložím hodnotu a uzavřením se vracím na Form1 a tam bych ji potřeboval hned vyvolat, aby se podle ní zaktuali...
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít