Nové téma
Dobry den, potrebuji ve VB vytvorit dva listboxy, kde jeden bude zobrazovat seznam adresaru a druhy zobrazi seznam souboru obsazenych ve vybranem adresari prvniho listboxu. Moc me to trapi...za kazdou radu predem dekuji!
VB.NET, Algoritmy, I/O operace
Vítězslav Grygar
Zdravím, nerad otravuji se stále stejnou věcí, ale nedaří se mi zachytit událost na seriovém portu. Teplotní čidlo zapojené na RS232 přijme dotaz a odpoví, to si přečtu příkazem readExistig, ale událost, že na port přišla data se nevyvolá. Neví někdo co stím? Díky
VB.NET, Hardware
anonym
Nevite nahodou registračí číslo: Microsoft Visual Basic 2008 Express Edition [email protected] děkuji za obpověd.
VB6/VBA
Tomáš Herceg
Zdravím, kdo používáte Nero, jistě víte, že v průběhu vypalování je tlačítko pro vypnutí okna nedostupné. Zajímalo by mne, zda tato situace nastávání jen při používání hardwaru oknem, a popřípadě jak toto tlačítko deaktivovat. Taky jsem se setkal s pár aplikacemi, které měli to tlačítk...
VB.NET, WinForms, WinAPI
Dnes jsem v diskusi o Listboxu narazil na problém, kdy se mi v rámci diskuse neobjevovaly některé příspěvky (a stěžovali si na to i jiní pisatelé). Bohužel jsem nevystopoval žádné souvztažnosti, ale stalo se mi, že po odeslání příspěvku mi tento (v rámci nastaveného upozorňování) přišel téměř oka...
Offtopic
Viktor Langer
Zdravím, když píšu do diskuse, často používám odstavců pro lepší přehlednost mého příspěvku, ale po odeslání se mi z dotazu odstavce (4 mezery) smaží. Prosím o opravu či vysvětlení. Děkuji
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Dobrý den, mám takový problém. Chci si udělat vlastní html editor a potřebuji nějakým způsobem si zaznamenat informace o tazích (jeden tag). Dosud jsem programoval jen ve VB 6 a teď když se snažím přecházet na .NET tak je to pro mě velmi obtížné. Mám zatím vymyšleno toto Bohužel mi to vůbec...
VB.NET
Pavel Malý
Dobrý den,mohl by mi někdo poradit?Tento zdrojový kód kontroluje odeslané slovo po písmenku,šlo by udělat aby kontroloval nejprve 3 písmena,potom 2 a nakonec jedno a pokud není konec slova opakovat ciklus? Něco jsem zkoušel ale dopadlo to tak že sice kontroloval 3 písmena ale porom se vrátil a...
VB.NET, Algoritmy
Zdravím, chtěl bych vytvořit SplitContainer se třemi sloupci, ale tako komponenta mi umožní vytvořit jen 2. Šlo by pomocí Spliteru vytvořit 3sloupcoví SplitContainer? Děkuji
VB.NET, WinForms
Jan Novák
Dobrý den, potřeboval bych poradit, jak vytvořit program, který po zadaní sql serveru se k němu připojí a následně vypíše databáze které jsou k dispozici.
VB.NET, SQL, ADO.NET, Databáze
Zdravím. Poraďte mi prosím nějaké rozšíření do VB.NET na tvorbu grafů. Bud free nebo za rozumnou cenu. Tak do 100 $. Děkuji.
VB.NET, Komponenty
Martin Kejzlar
Zdravím, má Visual Basic .NET ternální operátor? Děkuji
Zdravím, můžete mi poradit, jak mohu z HTML dokumentu vytahat všechny odkazy na externí soubory tak, aby se vešlo například do jednoho cyklu? Já jsem to ošetřil tak, že procházím všechny obrázky, linky, skripty, ... a beru z nich hodnotu parametru "src" (resp. "href"). Al...
Dobrý den, když ve WinXP kliknu na soubor pravím tlačítkem, otevře se mi kontextové menu s položkami jako otevřít, zavřít, ale také například Zkomprimovat do (položka programu 7Zip). Totéž kontextové menu se objeví i v Total Commanderu. Rád bych věděl, jak dosáhnout podobného výsledku ve své ...
Zdravím, chci zobrazit Msgbox("""), ale při sudém počtu napsaných uvozovek se mi zbytek řádku zabarví jako bych dál pokračovat psát string. Ptám se tedy: Kde je v (""") chyba, resp. jak to napsat, aby tam chyba nebyla? Děkuji
VB.NET, WinForms, .NET
Dobrý den, omlouvám se že otravuji, ale mohl by mi někdo vysvětlit, jak ve Visual Web Developeru vytvořit databázi?? Mě to hodí stejnou chybu, která je napsaná v diskuzi u 4. dílu "Jednoduchá práce s daty". Zkoušel jsem to podle návodu, ale bezvýsledně. Mám na počítači tři uživatels...
ASP.NET WebForms, Databáze
Dominik Madea
Narazil jsem na jeden problém s deklarací resp. viditelností proměnných. Ve svém projektu mám definováno několik výčtových proměnných (Enum...). Protože tyto pak používám ve více třídách (modulech) svého projektu potřeboval bych, aby byly "globálně" viditelné a mohl tak jejich obsah m...
Zdravím, jak mohu zjistit, jaký prohlížeč (cestu) je nastaven jako systémový defaultní? Děkuji
Vo VB 2005 .Net vytvaram exportny subor z databazy(mdb) do textoveho suboru. Problem je v tom, ze vo vytvorenom subore sa mi nezobrazuje spravne diakrika a vobec netusim preco. V databaze a aj v programe diakritika je v poriadku, len vo vytvorenom subore nie. Vie mi niekto poradit?
Dobrý Den, zajímalo by mne, jak jste zjistil, že knihovna "Shell32.dll" obsahuje (mě zatím neznámou) funkci SHGetFileInfo ? Existuje na prohledávání snad nějáký program? Předem děluji za odpověď.
VB.NET, Offtopic
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít