Nové téma
Dobrý den. Prosím o radu a pomoc se zpracováním "dbf" a "xls" souborů pomocí VB.NET. Vytvořil jsem "program" pomocí VBA - lze ho "distribuovat" jako doplněk pro Excel (xla). Rád bych ten program ale přepsal pomocí VB.NET tak, aby nebyl "záviský" n...
VB.NET, Office
anonym
Zdravím, nevím za jak dlouho mně ukamenujete díky mým dotazům, ale opět mám nemalý problém. Zkouším si udělat jednoduchou databázovou aplikaci na seznam majitelů využívající MS Access ve VB.NET 2005 EE. Prozatím mi šlo vše bez problému tj. zobrazovat data, editovat data apod. přes "mo...
VB.NET
Jiří Strejcovský
Dobrý den, asi nejdříve bych popsal, co je mým cílem. Rád bych si vytvořil konfigurační soubor. Nechci již používat INI soubory a rád bych to udělal ve formě XML souboru. Načtení hodnot zvládám bez problému, ale mám problém s editací jednotlivých hodnot. Nevíte jak se to dá řešit? Hledám už ...
Zdravím, rád bych se naučil pracovat s komponentou MS Chart ve VB.NET, ale bohužel nemohu najít žádné podklady typu tutoriálů, návodů apod. Netušíte o něčem? Pro začátek by stačilo klidně vytváření grafů typu spojnicový graf a sloupcový graf... Narovinu, zn. ideal by byl takovýto návod pro...
VB.NET, Komponenty
zdravím, nevím proč nejede "starý" osvědčený způsob z VB5/6, ale nějak jsem se zamotal... Mám frmMain => isMdiContainer = True Mám frmText => je zde RichTextBox (RTB) V hlavní liště (MenuStrip) na frmMain mám možnost výběru barvy. Vyberu si barvu a rád bych ji dal do Rich...
VB.NET, WinForms
Tomáš Herceg
Zdravím, chtěl jsem se zeptat, zda je možné docílit náledujícího. 1) Mám vytvořen nějaký text v RichTextBoxu. 2) Chci ho uložit - zavolám si dialog 3) Chci si vybrat kódování a to: 3.1) Windows-1250 3.2) UTF-8 bez BOM 3.3) UTF-8 s BOM 4) Uložit v dané kódování
Petr Kříž
Prosím o pomoc, nevím kde mám chybu (dt je DataTable, ve které jsou již načtena data): MsgBox (jsem si teda myslel) by měl házet hodnoty z DataTable seřazené podle MJ, ale ono ne ... Crying or Very sad Poradíte prosím kde je chyba?
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Dobrý den, prosím poraďte, proč, když postupuji přesně podle instrukcí k Bubble Breakeru, se Generate() podtrhne a Microsoft Visual Basic 2005 Express Edition píše: "Name "Generate" is not declared." Děkuji
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je vhodné/možné použít pro vytvoření doplňku pro starší verze excelu (2000 a výš) Visual Basic.NET. Díky Aleš
Dobrý deň. Prosím o radu. Možno sa to niekomu bude zdať banalita, ale X rokov som robil vo VB 6 a teraz sa snažím písať vo VB 2005, takže sa učím. Neviem prísť na to, ako ukladať dáta do mdb databázy. Mám ListBox, v ktorom sa periodicky opakujú dáta (napríklad výrobné číslo, názov zariadenia, dá...
VB.NET, Databáze
Přeji hezký večer, za nic na světě nedokáži vytvořit tabulku v RichTextBox. Pokoušel jsem se ji vytvořit i natvrdo přidáním textu do RTF v programu, ovšem text se nepřevedl a zobrazil se vskutku ten RTF text. Takto vypadá tabulka v RTF o 1 řádku a 2 sloupcích: {\rtf1\ansi\ansicpg1250\deff...
Zdravím, nešla by vytvořit rubrika "FAQ" nebo něco obdobného? Vize: Při svých začátcích s VB.NET narážím na plno užitečných kódu na jeden/dva řádky a jsou to relativně užitečné věci. Jenže kvůli tomu dělat seriál nebo zahlcovat diskuzi je nesmysl. Proto by třeba mohla být strá...
Offtopic
Zdravím, Internet Explorer již v 6-tkové verzi jsem neměl rád a v 7-mičkové verzi ho nesnáším. Používám nejradši FireFox a nebo Operu. Problém je v tom, že stránky (zejména diskuze) je celá chybně zapozicovaná. Nešlo by s tím něco prosím udělat? Btw, když se vždy kouknu do diskuze a chcu reagov...
Dobrý deň. Pracujem na programe, ktorý robí konverziu z jedného typu súboru do iného typu súboru. Využívam pri to Rich Text Box. Program prechádza každým jedným znakom súboru a znaky, ktoré v novom súbore nemajú byť jednoducho odstraňuje. Narazil som však na problém. Zadefinoval som do programu...
Róbert Pavlík
Přeji hezký večer, Podařilo se mi po pár hodinách konečně pochopit čtení/zápis z/do XML souboru. Tahám si z něho údaje do Comboboxu. Ale nastal mi problém, když v něm potřebuji najít a předat nějaký údaj a nikde se nemůžu dopídit ani žádného nakopnutí kupředu. mám soubor family.xml: <?x...
VB.NET, Algoritmy, XML
ahoj,prosim Vas porad te my ako mam nastavit vlastnosti label ked mam dve popisky.v jednom je hotovy text a v druhy sluzi na vypis.Jenze pri vypise do druheho labelu my to nevypisuje v miste popisku ale pod prvni label.Jak to mam zmenit aby my to vypisovalo kam chci ja?Diky Edy
WinForms
dobrý den! mám listview v něm položky přidal sem button na form a ted chci potom aby se vyběr položky posunul dolů když stisknu button.zadal sem tyto příkazy: L.Items(L.SelectedItems(0).Index) = L.Items(L.SelectedItems(0).Index + 1) toto proste musí fungovat jinak to nejde toto už dělám...
Zdravím Vás všetkých. Chcem sa spýtať, či neuvažujete o seriáli, ktorý by sa zaoberal tvorbou aplikácií pre spracovanie videa. Venujem sa strihaniu videofilmov, je to moje hobby (okrem programovania). No zaujímalo by ma, ako vlastne fungujú programy pre spracovanie videa (ako sa dá klip rozdeliť...
Zdravím všetkých. Potrebujem radu. Začínam s VB.Net a za svet neviem prísť na to, čo mám nastaviť, aby formulár bol child. MDI Parent mám. Môžete mi poradiť? Ďakujem.
Zdravim, potreboval bych poradit, mam form v MdiFormu a u toho formu bych potreboval aby se pri nacteni zobrazi v maximalizovanem stavu. dekuji za radu
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít