Nové téma
Dobrý den dovedl by mi někdo poradit. Vytvořil jsem několik TextBoxů ve VB pro Excel a potřeboval bych z nich číst v cyklu. Jak se mám na ně odkázat? Předpokládám, že syntaxe bude podobná jako pro VB6 př: for I = 1 to 10 A(I)= TextBox(I).value next I Není to sice dobře zapsáno, ...
VB6/VBA
anonym
Nevím, jestli to není nošení dříví do lesa, ale přesto si přisadím také na téma VB.NET a SQL. Microsoft udělal podle mne "velice dobrý tah" s Express Studiem, kdy v betaverzích podporoval interaktivní práci s databázemi a v ostré verzi to vypustil. No a programátorský elev jako já je na...
Databáze
Dobrý den,mám problém s kodem (v GDI+) měl by po najetí myši na danou pozici spustit danou akci pokud má někdo zkušenosti,nebo nějakou radu proč to nefunguje,budu rád.Je to muj druhý pokus ale v prvním jsem to řešil jinak zde to bohužel nejde.Účelem je aby po najetí na onu pozici se zobrazil rám...
VB.NET
Roman Trakal
Ahoj, mám aplikaci ve VB.net (express), a potřeboval bych ji nějak vypublikovat nebo dostat na sdílený disk na síti a spouštět ji z jakéhokoli počítače pod jakýmkoli přístupem. Dále mi jde o to aby šla spouštět bez instalace. Poreďte mi prosím jak na to a jak ji mám vypublikovat. Podařilo se mi ...
Offtopic
Ondřej Linhart
Zdravám chtěl bych vypsat data z tabulky do TreeView Data v tabulce TestTab ID parentID popis 1 0 a 2 1 b 3 1 c 4 2 d 5 2 e 6 3 f 7 3...
VB.NET, SQL, ADO.NET, WinForms, Databáze
Lubor Brabec
Dobrý večer, používám VB .NET 2005 Express. Ve formuláři mám dva ListBoxy obsahující seznamy nějakých položek. První ListBox mi pro výběr položky implicitně nabízí šipky nahoru a dolu. Potřeboval bych, aby u druhého Listboxu mohl vybírat položky s využitím jiných dvou kláves(např. šipky doleva a ...
Vratislav Renner
Ahoj, používám datový adaptér(OleDb.OleDbDataAdapter) pro plnění tabulky a poté plnění datagridu. Když spustím aplikaci spadne mi to na této chybě: "The .Net Framework Data Providers require Microsoft Data Access Components(MDAC). Please install Microsoft Data Access Components(MDAC) ver...
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak mám udělat výpis složky, pokud mám cestu ke složce uloženou v proměné string zkoušel jsem ale to mi vyhodilo chybu, u které nevím jak ji řešit. Díky moc za případnou pomoc
VB.NET, WinForms
Dobrý den, prosím o radu. Na určitý UDP port mi chodí náhodně nějaký string a já bych si jej rád vypisoval. Problém je v tom, že mi to vypíše vždy jen jeden string co příjde a pak už žádný další. Jakoby aplikace přestala naslouchat. Jak to mám udělat, aby vždy po příchodu dat na port byla vyvolán...
Ukládám ve VB.NET do proměnné: Formát v DateTimePicker1 je nastaven na dd.mm.rrrr, ale přesto se do proměnné načte v anglickém formátu - mm.dd.rrrr. Ukládám to potom do SQL tabulky, která je nastavená na ten český formát a samozřejmě to zbuchne. Jak mám tu proměnnou umravnit. Díky.
VB.NET, Databáze
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Dobrý den, mám začátečnickou otázku: Mám listbox naplněný hodnotami a potřeboval bych je všechny dostat do pole. Vím že bych měl použít for , ale nevím jak.
VB.NET, Algoritmy
Tomáš Herceg
Zdravím a naléhavě prosím o pomoc, Mám aplikaci která funguje jako editor HTML souborů a pak je posílá na FTP pomocí FtpWebRequestů. Ty zvládají všechny běžné úkoly (ikdyž jsou z pomalejších) jako nahrát, stáhnout, smazat, přejmenovat soubor a další. Problém je - jak již z nadpisu vlákna vyp...
Jan Novák
Možná, že už budu otravný, ale přesto se zaptám. V minulé otázce jsem se také ptal, jakým způsobem uložím hodnoty do tabulky SQL, ale nějak to zapadlo. Snažil jsem se tedy ještě sám a dospěl jsem k tomuto. Na formuláři si vyplním jednotlivé hodnoty do listboxů, texboxů atd... Po kliknutí na ulože...
VB.NET, SQL, WinForms
Petr Chalupský
Zdravim, jsem začátečník a zajímá mě jak udělám aby místo cursoru jsem měl obrázek ( image ) z Pictureboxu. Děkuju předem za jakoukoliv radu.
Mám vytvořeno několik tabulek, navzájem propojených (foreign). Na zápis do jedné z nich chci zvolit formulář s možností vybrat u některých údajů z ListBoxu. V dotyčném ListBoxu dávám možnost vybrat ze smysluplných názvů(z propojené tabulky), ale do tabulky potřebuju zapsat jedinečné číslo z propo...
Mám VBS 2005 Express a v projektu navázené spojení na SQL databázi s tabulkami. Také mám připravený Query.sql, který funguje. A teď bych chtěl, aby se mi výsledek tohoto dotazu objevil dejme tomu po stisknutí tlačítka jako např. v SQL Management Studiu v tabulce. Zkouším to tam dostat přes kompon...
zdravím, používám na svých stránkách pro fotogalerii tenhle kód: <? //vyjezd fotek $strana = 1; for ($i=1;$i<30;$i++): If ($strana == 1) $float = left; Else $float = right; $strana = $strana * (-1); echo "<a href=\"javascript:foto( 'foto/slozka/$i.jpg' )\"&...
Viktor Langer
Zdravím, mám komponentu a potřebuji z ní vytvořit knihovnu, kterou bych rád následně nahrál do ToolBoxu a vložil na formulář. Vůbec nevím jak na to, nechápu, jak dostat z komponenty DLL. Prosím o pomoc, díky
Pokud si chci upravit profil - zadávám jméno a příjmení - dostanu odpověď, že "jméno nebo příjmení nejsou ve správném formátu" a nejde to uložit. Kde je zakopané psisko ?
Prosím je možné nějak nastavit aby ,třeba fotm_1 byl uplně překryt form_2?Tím myslím bez toho odskoku po vyvolání new formuláře. Děkuji.
C#, VB.NET, .NET
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít