Mam programek, kde hlavni cinnost probiha v hlavnim formulari. Pak mam druhy formular, kde mam ListBox, ve kterem mam zadane nejake promene. V pripade: a) spustim program => nacte se mi form1 => kliknu tlacitko, ktere ovlada form3.show => nacte se mi form3 => ve form3 mam listbox, do ktereho nasypu promene => kliknu na tlacitko ve formulari form1 a promene z listboxu umisteneho na form3 se mi zpracuji tak jak maji. b) spustim program => nacte se mi form1 => kliknu tlacitko, ktere ovlada form3.show => nacte se mi form3 => ve form3 mam listbox, do ktereho nasypu promene => zavru form3 => kliknu na tlacitko ve formulari form1 a promene z listboxu umisteneho na form3 uz neexistuji. Vyresil jsem to tak, ze jsem si ve form1 nadeklaroval kolekci a kdyz chce uzivatel tlacitkem ve form3 potvrdit promene tak ten zdrojovy kod pro presypani do kolekce vypada takto:
Dim i As Integer
For i = 0 To ListBox1.Items.Count - 1
Form1.vyjimky.Add(ListBox1.Items(i))
Next
Me.Close()
Dale pak pracuji s kolekci vyjimky. Ovsem tento zpusib reseni problemu, se mi zda ponekud nestastny. Neslo by to nejak elegantneji? S pozdravem zz912
|