Ahoj takze znova ja. Chcel by som sa spytat ako mam pracovat s externymi subormi v mojom projekte. Priklad: Vytvorim okno s richtextbox-om do ktoreho nacitam obsah suboru z disku... proste jednoducha napoveda pre moj program. Nechcem vytvarat zbytocne okna a v nich vytvarat richtextbox-y a do richtextbox-ov vkladat text kedze tych okien s napovedami bude viacej. Preto som napisal jednoduchy kod ktory mi to vsetko spravy automaticky. Tu je
Dim newForm As New Windows.Forms.Form
Dim rtb2 As New RichTextBox
newForm.FormBorderStyle = Windows.Forms.FormBorderStyle.Fixed3D
newForm.Controls.Add(rtb2)
newForm.Height = 600
newForm.Width = 400
newForm.Text = "Pomoc k cyklu"
rtb2.Dock = DockStyle.Fill
rtb2.Multiline = True
rtb2.ScrollBars = ScrollBars.Vertical
rtb2.ReadOnly = True
Dim tx As String
Dim sr As New System.IO.StreamReader("c:\Documents and Settings\Dodo_MT\My Documents\Q200.txt", System.Text.Encoding.Unicode) 'vstupny subor
tx = Trim("c:\Documents and Settings\Dodo_MT\My Documents\Q200.txt")
sr = File.OpenText(tx)
rtb2.Text = sr.ReadToEnd
sr.Close()
rtb2.Tag = tx
newForm.Show()
Vsetko funguje tak ako ma text sa nacita do vytvoreneho okna. Len ako to bude ked budem chciet sirit moj program na viac PC ako mam vytvorit nejaku stromovu strukturu ze ked si to nainstalujem aj do ineho adresara ako mam ja uvedeny tak mi moje subory bude nacitavat dobre? Skusal som pridat do mojho projektu v Solution Explorery txt subor aj som si donho vlozil text napovedy ktory chcem aby sa mi zobrazoval len neviem ako mam ten textak pouzit... Mam vypisat zase jeho cestu do mojho kodu?? Nieco podobne riesim aj s obrazkami mam ich v mojom projekte asi 50 a neviem ako ich spravovat. Podla mna by ich bolo najlepsie spravovat z nejakeho adresaru na disku... Dufam ze som to napisal zrozumitelne Zavsetky rady dakujem dodo
|