Díky, za odpověď, rád upřesním, byl jsem možná moc stručný v obavě aby to nebylo moc dlouhé. K tabulce mám přístup přes Access 2002, sloupce v tabulce, které mě zajímají jsou ID_pacienta (číslo) Datum_vyšetření (datum) Kod_vyšetření(číslo) Výsledek (číslo) Jednotlivá vyšetření jsou přidána do nového řádku s datumen ak´dem pacienta. Při odběru krve v jeden den nemusí být provedena všecha z nich. Tabulka pak vypadá následovně: ID_pacienta Datum_vyš Kod_vyš Výsledek ..00076 07.12.07 40 (=vápník) 2,8 ..00076 07.12.07 60 (=fosfor) 1,8 ..00123 08.12.07 80 (=sodík) 123 ..00076 14.12.07 40 (=vápník) 2,3 atd... Já pro hodnocení nových výsledků potřebuji od vybraného pacienta srovnat jednat vývoj jednoho vyšetření za určitou dobu (třeba poslední rok) a zároveň související vyšetření mezi sebou. tj hodí se mi tabulka s výsledky od určitého pacienta v podobě: Datum_vyš Výsledek(vápník) Výsledek (fosfor) Výsledek(sodík) 07.12.08 2,8 1,8 null 14.12.08 null null 123 atd.. Řešil jsem to tak, že jsem přes OleDbCommand SELECTEM vybral všschny datumy vyšetření u daného pacienta a pomocí DataReaderu je naplnil do ListView, poté dalším SELECTEM vybral výsledky pro vápník a naplnil je do subitem(1) při kontrole správnosti datumu atd... Funguje to, ale při více vybraných položkách je to kostrbaté. Protože to samé v různých obměnách potřebuji ve více případech, chtěl jsem se zeptat, zda neexistuje elgantnější řešení, které je mimo mé obzory (např. nějaký složený sql příkaz,který by sloupec rozdělil podle položek, či nějakéjednodušší načítání nebo tak něco...) Díky za Váš čas a přeji mnoho úspěchů nejen na poli VB.NET
|