Jak nahrát XNA Studio do Visual Studia 2012   zodpovězená otázka

VB.NET

Dobry den,

uz delsi dobu bych rad vyzkousel tvorbu nejake hry ve VB 2012, mam ale zasadni problem, nejde mi nainstalovat XNA Studio 4.

Nainstaloval jsem si take VB 2010 ale porad instalace nechce pokracovat, protoze pry chybi Windows Phone Developer Tools, Visual Studio 2010 nebo Visual C# 2010.

Zkousel jsem i nekolik "zarucenych" navodu ktere jsou na internetu, neuspesne. Muzete mi prosim vas nekdo poradit?

p.s.: nepochopim ze Microsoft nemuze vydat novou verzi pro nejnovejsi Visual Studio, prece jen se jedna o vyznamny programovaci nastroj.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Co já vím, tak MS XNA zavrhl... ale jak to píše, nainstaluj VC# 2010 nebo lépe, použij MonoGame

Ve Visual Studiu 2012 XNA je, ale pouze pro Windows Phone zařízení. XNA jako takové Microsoft pozastavil a dále se vyvíjet nebude - poslední možnost, jak ho plnohodnotně využít, je ve Visual Studiu 2010.

Jak již píše někdo nade mnou, alternativou je použít knihovnu MonoGame, která je s XNA kompatibilní na úrovni zdrojového kódu (stejné názvy tříd, stejné namespaces, prostě vezmete kód, který běžel v XNA a s minimálními úpravami poběží i pod MonoGame - je to prostě jen jiná implementace toho samého).

Díky, nahrál jsem si MonoGame ale projekt lze vytvořit jen pod C#

Můžete mi ještě poradit jak to rozjet ve VB ?

Nejlépe aby se ty samé nabídky objevovaly i ve VB, díky moc

Jo, tak to nevím. Možná MonoGame nemá pro VB šablony. Jedinou možností by asi bylo vytvořit nový projekt ve VB a v C# a všechen kód přeložit do VB (resp. udělat to podle toho C# projektu - včetně nastavení, referencí a přeložení code behind tříd).

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback