Díky, ale už jsem to vyřešil po svém. Když jsem to psal, tak mě nenapadlo, že jsou buňky jenom skrytý. Použil jsem toto:
'načtení rozsahu ze zdrojového listu a vyfiltrování skrytých buněk
Dim rng As Range
Set rng = Sheets(ZdrojovyList).Range(RozsahNacitani).Rows.SpecialCells(xlCellTypeVisible)
A pak jsem chtěl z tohoto rozsahu rovnou počítat celkový počet řádků a načítat oblast tabulky o 30 řádcích. Ale zde nastal problém. Pokud nejsou v řádky v RNG kontinuální (jsou řádky např. 1, 2, 3, 6, 7, 8) tak při zjišťování počtu řádku mi funkce vrátí pouze první kontinuální řadu (v tomto případe 3 (= 1, 2, 3) místo 6). Dále jsem měl problém, když jsem vybral z RNG oblast tabulky o 30 řádcích a nechal je vypsat do listu, tak se vypsaly i ty buňky, které by měli být skryté. Obě věci jsem vyřešil tím, že RNG vykreslím do skrytého listu a s tím pak pracuju (jak v něm počítám počet řádků, tak z něj kopíruju). PS.: Když se tak koukám na ten starej kód, tak jsem tam úplně zbytečně kopíroval po řádkách. Mohl jsem zkopírovat celej region a bylo by to. A to počítání řádků jde taky napsat na jeden řádek
'počítání řádků podle záznamů ve sloupci A
PocetRadku = Sheets("temp").Range("A1").End(xlDown).Row
PPS.: Prosím označit, jako vyřešené. Díky
|