Pokud Vám mohu doporučit, koukvěte se na diskusi pod článkem pana Linharta - http://www.vbnet.cz/article.aspx?id=70#d... Možná by Vás mohl při vašem rozhodování zajímat názor člověka, který, jak o sobě sám tvrdí, pracuje jako vývojář v C#, ale jeho oblíbencem je VB. Protože mne to samotného zajímalo, ptal jsem se jej na podobnou otázku, na kterou nyní hledáte odpověď Vy, a z odpovědi pro mne vyplynulo, že vůbec není chybou zabývat se i tím Visual Basicem, protože v dnešním provedení je to již plnohodnotný jazyk s minimálními omezeními vůči třeba C#. Osobně já jsem zvolil VB, protože pro mé účely bylo obrovskou výhodou relativně nejvíce dostupných informací v češtine (alespoň o těch základech) (přiznám se, že konečná volba jazyka nakonec padla na ten VB poté, co jsem objevil tento WEB) a zase s ohledem na další vývoj postupně zjišťuji, že nyní již pro mne není až tak velkým problémem (i díky zmiňovanému článku pana Linharta) pochopit (zatím ty jednodušší) kódy i v tom C# a převést si je do VB - ta podobnost je opravdu velká. Takže nedejte na "zaručené rady" kamarádů, kteří asi VB znají ještě z dob konzolových interpreterů, a rozhodněte se dle vlastního uvážení, co je Vám bližší. To C++ je o něčem jiném a tam asi těch textů (alespoň začátečnických) budete nalézat velice málo.
|