Dovolím si ještě jednou navázat na toto vlákno a požádat o menší radu. Zkoušel jsem ten dotaz dotáhnou do zdárného konce a narazil jsem na tento problém. Tuším, že by mělo být před "LEFT JOIN" asi FROM a název tabulky. Upravil jsem to tedy asi takto: SELECT S.CisloFaktury, S.Cena, tbl_Faktury.Datum, tbl_Firmy.Nazev ,(SELECT CisloFaktury, SUM(Cena) AS Cena, IdFirmy, GROUPING(IdFirmy) AS IdFirmyS, GROUPING(CisloFaktury) AS CisloFakturyS FROM tbl_Faktury GROUP BY IdFirmy, CisloFaktury WITH ROLLUP) AS S from tbl_Firmy left join tbl_Faktury ON S.CisloFaktury = tbl_Faktury.CisloFaktury left JOIN tbl_Firmy ON S.IdFirmy = tbl_Firmy.IdFirmy ORDER BY IdFirmyS, IdFirmy, CisloFakturyS, CisloFaktury To mi ale ještě píše toto hlášení: Msg 4104, Level 16, State 1, Line 2 The multi-part identifier "S.CisloFaktury" could not be bound. Msg 1013, Level 16, State 1, Line 2 The objects "tbl_Firmy" and "tbl_Firmy" in the FROM clause have the same exposed names. Use correlation names to distinguish them. Je mi jasné, že nemáte čas to analyzovat, ale pokud by vás něco napadlo, budu rád. Jinak vnořené dotazy jsou na mě už trochu moc, ale je to asi nezbytné, pokud chce člověk získat nějaká smysluplná data. Jdu si namáhat hlavu.
|