Znovunačtení dat v rodičovském formu při zavření jiného formuláře   otázka

C#

Zdravím, mám v aplikaci tři formuláře, v prvním formuláři (rodičovský) mám comboBox, který plním z databáze, na tom samém formuláři pomocí tlačítka vyvolávám další formulář, kde mám znovu tlačítko, které mi otevře poslední formulář pomocí kterého přidávám nebo odstraňuji do/z databáze data (jsou to ty data, které se načítají do comboBoxu), problém nastává, když uložím (nebo smažu) pomocí toho třetího formuláře nový záznam, zavře se třetí formulář a sám tlačítkem zavřu i ten druhý formulář, tak se mi nenačtou znovu nové data do toho comboBoxu, zkoušel jsem při zavření druhého formuláře volat metodu, která je v prvním formuláři na znovunačtení dat, metoda se provede, ale data se do comboBoxu nenačtou. Nevíte nějaké řešení proč když se metoda provede, tak proč se to nenačte znovu? Případně jiné řešení jakým stylem to lze provést? Děkuji za odpovědi.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

hlídat si to v události close určitě je dobře,.

Otázkou je jestli se vám ten kód dostane k nastavování toho comboboxu.

Zkoušel jste to odkrokovat?

Jinak pokud řidáváte položky přes ComboBox1.Items.Add() tak by se měli zobrazit okamžitě po přidání,.

ovšem pokud použijete ComboBox1.DataSource tak taky

ještě tam existuje ComboBox1.Refresh() což natvrdo okamžitě překreslí tu komponentu a i její nabídku

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback