Dobrý den, je možné aby objekt odstranil sám sebe z kolekce? Dejme tomu že mám v aplikaci třídy ClassZakaznici a ClassKontakty. Tyto třídy reprezentují data v databázi a každý zákazník může mít neomezený počet kontaktů (vazbu 1:N). - Třída ClassZakaznici načte základní data o zákazníkovi a stará se o jejich správu (přidávání, mazání, update). Jedna instance třídy = jeden zákazník v databázi - Třída ClassKontakty načítá kontakty a stará se o jejich správu. Jedna instance třídy = jeden kontakt - Třída ClassZákazníci má mimo jiné property SeznamKontaktu As List(Of ClassKontakty). Tedy v této property jsou umístěné instance třídy reprezentující jednotlive kontakty A mě by teď zajímalo následující: property SeznamKontaktu mám naplněnou. Uvnitř seznamu zavolám na některé z instancí funkci DeleteKontakt která vymaže kontakt z databáze. A bylo by pěkné aby třída odstranila i sama sebe z tohoto listu (když už ten kontakt neexistuje), aby se o to už nemusel starat nadřazená třída. Je toto možné nějak zajistit, nebo musím zavolat funkci Remove přímo nad tím seznamem v nadřazené třídě? Děkuji
|