Dobrý den všem. Na začátek musím upozornit, že jsem ASP.NET nováček, tak se možná ptám na úplnou "kravinu". Mám program, v něm GridView do kterého načítám seznam souborů z nějakého adresáře na serveru (nebo ze síťového adresáře). Potřebuji, aby se mi po kliknutí na daný soubor tento soubor otevřel pomocí vhodného asociovaného programu (textové soubory, obrázky např. v IE, pdf v Adobe Readru, atd.). Zkrátka klasické chování, jako kdybych si pomocí úplně čistého HTML zobrazil soubory z nějakého adresáře na serveru. Nepotřebuji žádné složitosti, musí to jít určitě nějak jednoduše. Nyní mi to funguje na půl - při kliknutí pravým tlačítkem je možné tento soubor "Uložit cíl jako...", ale při kliknutí levým tlačítkem se nic nestane (ale měl by se soubor otevřít). Vlastně ani netrvám na zobrazování pomocí GridView. Jde mi jen o jednoduchou aplikaci, kde v menu vybírám jaký adresář otevřít a v těle se pak zobrazují soubory, které mohu kliknutím otevřít ... Můj GridView vypadá nějak takto: <asp:DataGrid runat="server" id="articleList" AutoGenerateColumns="False"> <Columns> <asp:HyperLinkColumn DataNavigateUrlField="Name" DataNavigateUrlFormatString="\\nejaky_adresar\{0}" DataTextField="Name" HeaderText="File Name" /> <asp:BoundColumn DataField="LastWriteTime" HeaderText="Last Write Time" ItemStyle-HorizontalAlign="Center" DataFormatString="{0:d}" /> <asp:BoundColumn DataField="Length" HeaderText="File Size" ItemStyle-HorizontalAlign="Right" DataFormatString="{0:#,### bytes}" /> </Columns> </asp:DataGrid>
|